آژیر حمله هوایی در تل – آویو برای نخستین بار در طول تاریخ تیراندازی های موشکی از نوار غزه بصدا درآمد.
به گزارشکلاله خبر ، این حملات توسط موشک های «فجر» که ادعا شده ساخت ایران است، انجام شد.
خبرنگار الجزیره نیز خبر داد موشکهای شلیک شده از نوار غزه به سوی تلآویو شلیک شد و در این شهر مهم اسرائیل منفجر شد.
گردان های القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین مسئولیت شلیک موشک فجر ۵ به تل آویو در ساعت شش و نیم عصر را بر عهده گرفت.
همچنین خبرگزاری ها از ادامه حملات هوایی اسرائیل به غزه و پرتاب راکت از داخل غزه به جنوب اسرائیل خبر می دهند.
در پی ادامه حملات هواپیماهای جنگنده اسرائیل به نوار غزه، سه فلسطینی دیگر در منطقه بیت حانون در شمال نوار غزه به شهادت رسیدند و چند تن دیگر زخمی شدند.
ارتش اسرائیل می گوید در چند ساعت گذشته بیش از ۷۰ انبار زیرزمینی راکت در غزه را هدف قرار داده است.
این حملات پس از فرود آمدن راکتی در عصر پنج شنبه در آب های نزدیک تل آویو شدت یافت.
گزارش ها حاکی از شهادت ۱۵ فلسطینی از جمله، تعدادی از افراد مسلح و عده ای زن و کودک در دو روز گذشته و سه اسرائیلی است.
وزارت دفاع اسرائیل روز پنج شنبه افراد ذخیره را به خدمت سربازی احضار کرد.
همچنین اسرائیل فعالیت مدارس و مراکز آموزشی در فلسطین اشغالی که چهل کیلومتر تا نوار غزه فاصله دارند را از فردا به حال تعلیق درمی آورد.
از سوی دیگر، الجزیره در خبری اعلام کرد قایقهای جنگی اسرائیل اطراف منزل اسماعیل هنیه را در غزه گلوله باران کردند.
وزیر حمل و نقل نیز اسرائیل اعلام کرده که اگر موشکپرانی از نوار غزه متوقف نشود، هیچیک از رهبران حماس در امان نخواهند بود و ارتش اسرائیل اسماعیل هنیه را هدف قرار خواهد داد.
از زمان آغاز درگیری بین اسرائیل و فلسطینیان در باریکه غزه، دستکم ۱۵ نفر در غزه کشته شده و ۱۱۵ نفر دیگر زخمی شدهاند. حمله موشکی به جنوب اسرائیل نیز موجب تعطیلی مدارس نزدیک به مرز غزه و کشته شدن دستکم سه شهروند فلسطینی شده است.
نخست وزیر رژیم اسرائیل در یک کنفرانس مطبوعاتی در ساختمان وزرات دفاع در تل آویو صحبت می کرد، گفت: “اسرائیل در ۲۴ ساعته گذشته به وضوح نشان داده حمله موشکی و راکت علیه غیرنظامیانش را تحمل نخواهد کرد. امیدوارم که حماس و دیگر سازمانهای تروریستی در غزه پیام را گرفته باشند. در غیر این صورت اسرائیل آماده انجام تمام اقدامات لازم برای دفاع از مردمش است.”
اویتال لیبوویچ، سخنگوی ارتش اسرائیل هم با تاکید بر این که تمام گزینه ها از جمله یک عملیات زمینی بر روی میز است، گفت: “ما برخی از واحدهای ذخیره خود را فراخوانده ایم. ما هم اکنون اهداف مختلفی از جمله مخفی گاهها و انبارهای راکت و همچنین تونلهایی که از آنها برای مخفی کردن این راکتها مورد استفاده قرار می گیرد را از هوا مورد حمله قرار می دهیم.
خسارت سه میلیاردی اسرائیل
روزنامه یدیعوت آحارونوت اعلام کرد: زیان های اقتصادی اسرائیل در ۲۴ساعت گذشته از سه میلیارد شکل(واحد پولی رژیم صهیونیستی) فراتر رفته است.
واکنش های بین المللی
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا میگوید که هیچ توجیهی برای خشونت اسلامگرایان حماس یا سایر سازمانهای تروریستی علیه مردم اسرائیل وجود ندارد.
وزارت خارجه بریتانیا، پرتاب موشک به سوی اسرائیل را محکوم کرده و حماس را مسئول بروز درگیری و خشونت در غزه دانسته است. ویلیام هیگ وزیر خارجه این کشور از اسرائیل نیز خواسته که تنش را مهار کند و مراقب قربانی شدن غیرنظامیان باشد. هیگ با ابراز نگرانی عمیق از شرایط موجود در غزه و جنوب اسرائیل، از کشته شدن غیرنظامیان در هر دو سو اظهار تاسف کرده است.
وزیر خارجه آلمان، گیدو وستروله هم از بالاگرفتن مناقشه خاورمیانه ابراز نگرانی کرده و افزوده که نباید گذاشت منطقه را موج جدید خشونت فراگیرد. وستروله طرفین این تنش را به خودداری فراخوانده و تاکید کرده که آلمان کلیه تحولات مربوط به این درگیری را به دقت دنبال میکند.
روسیه با “نامتناسب” خواندن حملات هوایی اسرائیل به مواضع فلسطینیان، این حملات را محکوم کرده است. مسکو همزمان حملات حماس را نیز محکوم کرده و گفته که سناریوی خشونت در غزه قابل پذیرش نیست.سخنگوی وزارت خارجه روسیه تاکید کرده که حملات باید هرچه زودتر متوقف شوند زیرا قربانیان آن، مردم عادی از هر دو سو هستند.
چین از حمله اسرائیل به غزه عمیقا ابراز نگرانی کرده و مقامات این کشور را به خویشتنداری فراخوانده است. وزارت خارجه چین با محکوم کردن هر اقدامی که موجب کشته شدن غیرنظامیان شود، طرفین نزاع و «به ویژه اسرائیل» را به پرهیز از گسترش درگیری دعوت کرده است.
سازمان ملل متحد نسبت به پیامدهای فاجعهبار این درگیری هشدار داده است. جفری فلتمن، معاون دبیرکل این سازمان پس از نشست شورای امنیت، تاکید کرد که شرایط حاد کنونی را نباید دستکم گرفت. دیپلماتهای سازمان ملل به رسانهها گفتهاند که در جلسه شورای امنیت، اوضاع غزه به شدت تهدیدآمیز ارزیابی شده است.
دولت مصر در واکنش به حمله اسرائیل به غزه، سفیر خود از تلآویو را فراخواند و خواستار نشست فوری شورای امنیت در این زمینه شد. محمد مرسی گفته که اسرائیل باید متوجه باشد که مصر هیچ تعرضی علیه امنیت و ثبات منطقه را تحمل نخواهد کرد.
سفیر و معاون سفیر اسرائیل در مصر نیز از بیم بروز خشم مردم مصر، قاهره را ترک کردند و به اسرائیل بازگشتند.
رئیس جمهور لبنان نیز حمله اسرائیل به نوارغزه را “وحشیانه” خوانده و محکوم کرده است. او گفته است:«جنگ و ترور هیچگاه به صلح عادلانه و جامع منتهی نخواهند شد.»
اسرائیل از سوی حزبالله لبنان، متهم به “جنگ نابودکننده” شده و دولت اردن هم از اقدام اسرائیل را تهدیدی برای امنیت کل منطقه خوانده است.
دولت سوریه حمله اسرائیل را “جنایت وحشیانه” خوانده است. شورشیان سوری در این میان، نگرانند که درگیری در غزه، توجه جهانی به آنها را تحتالشعاع قرار دهد.
کشورهای حاشیه خلیج نیز جامعه جهانی را به ادای مسئولیت در قبال صلح و امنیت بینالمللی دعوت کردهاند. دولت قطر خواستار آن شده که تعرض اسرائیل بدون پاسخ نماند.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین هم که در سفر اروپایی خود به سر میبرد، سفر خود را با بروز تنش ناتمام گذاشت و به رامالله بازگشت.
گردانهای عزالدین قسام پارلمان اسراییل را هدف قرار دادند
گردانهای عزالدین قسام از شلیک یک فروند موشک دوربرد به سوی مقر پارلمان رژیم صهیونیستی خبر دادند.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه الجزیره، گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس اعلام کردند امروز (جمعه) یک فروند موشک دوربرد به سمت ساختمان پارلمان رژیم صهیونیستی در قدس شلیک کردند.
هنوز خبری مبنی بر اصابت و یا عدم اصابت این موشک به ساختمان کنست (پارلمان) منتشر نشده است و مقامهای رژیم صهیونیستی نیز در این خصوص اظهار نظر و یا موضعگیری نکردهاند.
این اولین باری است که گردانهای مقاومت محلی را در قدس اشغالی هدف قرار میدهند./انعکاس به نقل از انتخاب به نقل از به کانال ده تلویزیون اسرائیل
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده