وزیرخارجه روسیه در اظهاراتی با موضع گیری شدید علیه دخالت نظامی در موضوع هسته ای ایران، تاکید کرد: روسیه اجازه نخواهد داد قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شود که امکان تفسیر دوپهلو را داده و اجازه دهد عملیات نظامی علیه ایران آغاز شود.
به گزارش کلاله خبر به نقل لز پارس٬ سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در بخش دوم مصاحبه با روزنامه روسیسکایا گازتا که به ایران اختصاص دارد، تاکید کرد: روسیه اجازه نخواهد داد قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شود که امکان تفسیر دوپهلو را داده و اجازه دهد عملیات نظامی علیه ایران آغاز شود.
وی در پاسخ به سئوال مربوط به امکان آغاز جنگ اسرائیل یا آمریکا علیه ایران گفت: چنانچه تجربه لیبی نشان داد، سناریوی نظامی امکان پذیر است.
وی تاکید کرد: به همین دلیل ما نسبت به هر نوع اقدام در شورای امنیت سازمان ملل فوق العاده سختگیر خواهیم بود. ما اجازه نخواهیم داد بار دیگر چنین تفسیر های زیرکانه ای انجام شود. دیگرهیچ قطعنامه ای نباید مانند قطعنامه لیبی تفسیر شود.
سرگئی لاوروف با ابراز تأسف اذعان کرد: تجربه لیبی نشان داد که سناریوی نظامی در این زمینه هم میتواند عملی شود که روسیه به همین علت نسبت به همه حرکتها در شورای امنیت سازمان ملل متحد دقت کامل از خود نشان میدهد. سرگئی لاوروف تأکید کرد: در حال حاضر هیچ سندی دال بر اتخاذ تصمیم از سوی ایران درباره بخشیدن بعد نظامی به برنامه هستهای اش، وجود ندارد .
وی افزود: برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران تماماً زیر نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجرا میشود و غنیسازی اورانیوم تا ۴.۵% به منظور تولید سوخت صورت میگیرد.
لاوروف تأکید کرد: تولید سوخت با پیماننامه منع اشاعه سلاحهای هستهای (NPT) مغایرت ندارد. غنیسازی اورانیوم تا ۲۰درصد برای راکتور پژوهشی تهران لازم است که صحت عمل ایران در این زمینه را هم مورد تأیید قرار داد.
وی از اینکه آژانس نتوانسته است طرح تأمین سوخت برای این راکتور از خارج را هماهنگ نماید اظهار تأسف کرد.
وی تأکید کرد: که همه فعالیتهای ایران در زمینه هستهای کاملاً مشروع است؛ زیرا به وسیله پیمان نامه منع اشاعه و مقررات آژانس قدغن نشده است. فقط برنامه محرمانه هستهای که ایران سالها پیش توسعه میداد، سئوال برانگیز است که روسیه هم بر دریافت پاسخ به سئوالات مربوط به آن برنامه تأکید مینماید.
لاوروف همچنین خواهان رعایت پروتکل الحاقی توسط ایران شد ولی توضیح داد که این سند الزامی نیست. وی با یادآوری این نکته که همه تأسیسات ایران زیر نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دارند، اقدام به گزینه نظامی علیه ایران را بی دلیل و غیر موجه دانست.
خاطرنشان می شود شورای امنیت سازمان ملل در مارس ۲۰۱۱ قطعنامه اعمال رژیم عدم پرواز بر فراز لیبی را تصویب کرد. پس از آن ائتلاف بینالمللی تحت فرماندهی ناتو بر اساس این سند عملیات جنگی خود را در لیبی آغاز کرد که با سرنگون شدن رژیم ۴۰ ساله معمر قذافی به پایان رسید.
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده