فضای مجازی محلّ امتحان ها و تکلیف های جدید ماست. امتحاناتی که ماهیّت متفاوتی نسبت به دیگر آزمایش های آدم ها در قرون و اعصار گذشته دارد.ولی متناسب با وضعیّت انسان معاصر،مختصّات خاصّی پیدا کرده است.
به گزارش کلاله خبر، همچون تمام امتحانات دنیا،نه می توان کاملاً آن را کنار گذاشت و نه می توان به راحتی ازآسیب هایش در امان بود. همه ی دنیا همینطور است.
هدف تمام امتحانات الهی، سنجش میزان عزم و ایمان انسان ها در مواجهه عقلانی با "هوای نفس و تمایلات بی ارزش" طبق دستورات دین است که موجب رشد انسان ها و تعالی روحی آنها می شود.
این بار نیز فضای مجازی با همه مختصّات تازه ای که دارد و تغییرات گسترده ای که ایجاد کرده است،چیزی نیست جز زمینه جدیدی برای سنجش قدرت روحی انسان و بستر تازه ای برای تکالیف انسانی و دینی که باید ببینیم چگونه از عهده ی آنها برخواهیم آمد؟
انسانی که از عقل و تجربه بیشتری نسبت به نسل های قبل برخوردار است و از امکانات بهتری برای زندگی بهره می برد، طبیعی است که با امتحانات جدید و پیچیده تری هم مواجه شود.
مُهم این است که ما بتوانیم در مواجهه با این عرصه، هوشمندانه و مسئولانه برخورد کنیم و با نشان دادن قدرت معنوی خود،محلّ تجلّی حکمت خداوند متعال در خلقت انسان قرار گیریم.
اگر بخواهیم با مثالی،به درک روشن تر این مسأله کمک کنیم می توانیم مقاطع تحصیلی و سطح امتحانات آن را مثال بزنیم. با رشد و ترقّی یک دانش آموز،به لحاظ سطح مقطع تحصیلی، مطمئناً سطح امتحاناتی که باید از او گرفته شود- متناسب با رشد علمی،عقلی و تجربیش- جدیدتر و پیچیده تر از زمانی است که در مقاطع پایین تر مشغول تحصیل بوده است.
اینکه ابزار و فنآوری فضای مجازی،از کدام فرهنگ و تمدّن سرچشمه گرفته و یا مُهم تر از آن،اینکه چگونه جریان سلطه در حال سوء استفاده از این ابزار است،مسئولیّت ما را در مواجهه با این فضا کم نمی کند که هیچ،بیشتر هم می کند.
فعلاً این ماییم و این امکاناتی که می تواند موجب شکست ما و یا برعکس شکست دشمنان ما بشود.ما باید ببینیم با امتحان الهی در مواجهه با این فضای جدید چگونه برخورد کنیم؛آیا محلّ تجلّی قدرت خدا می شویم یا محلّ تجلّی ضعف خودمان؟
بی تردید اگر خداوند توان رویارویی با چنین امتحانی را در ما نمی دید،چنین آزمونی را پیش روی ما قرار نمی داد.زیرا این سُنّت خداوند حکیم است که در قرآن می فرمایند: " لا یُکلّف الله نَفسَا اِلاّ وُسعَها"
براستی فضای مجازی،مسئولیّت ما را بگونه ای سنگین کرده که می توانیم چند برابر پیشینیان ثواب ببریم و جهاد کنیم یا چندین برابر دچار ضعف و معصیت شویم.
فضای مجازی فرصتی است برای آنکه میزان درک خود از حقایق ناب دینی را ارزیابی کنیم و بخشی از درک خود را به دیگران منتقل کنیم.گاهی در جریان انتقال معرفت دینی خودمان به دیگران است که می فهمیم چقدر می فهمیم و نیز فرصتی است برای اینکه بفهمیم چقدر عاشق دین خدا و اولیای خداییم یا چقدر خودخواهیم و بی خیال خدمت به دین.
معلوم است که این فضا،هم خطرات جدیدی را برای ما به دنبال دارد و هم امکانات جدیدی را برای رشد فردی و
اجتماعی در اختیار ما قرار می دهد.امّا نباید صرفاً منفعلانه برخورد کنیم؛باید ضمن صیانت و حفاظت از آنچه می خواهند از ما بگیرند،از فرصت های این فضا استفاده کنیم.وقتی به فرصت های فضای مجازی نگاه می کنیم،به سهولت در می یابیم که چقدر جای این فنآوری برای افزایش هدایت بشر و نجات انسان ها خالی بود!
در مواجهه با تهدیدهای فضای مجازی،دو اقدام اساسی لازم است:یکی آنکه تقوا را رعایت کنیم تا آلودگی های این فضا،نفس ما را نگیرد.چون یکی از خصوصیّات این فضا، گسترش هرزگی است و دیگر اینکه نظم و زمان بندی استفاده از این ابزار و حضور در فضای مجازی را نباید فراموش کنیم.زیرا یکی از خصوصیّات این فضا،هدر رفتن و بی نظمی در زمان است و به دلیل آنکه هر لحظه در اختیار ماست،می تواند از سر کنجکاوی یا به هر دلیل،نظم زندگی ما را بهم بزند.
امکان "دسترسی راحت و منظّم به اطّلاعات"،"پردازش و انتخاب دقیق نیازمندی ها"،"انتقال سریع و فراگیر آگاهی ها" ،"تبلیغ مؤثّر و مکرّر ارزش ها" و فواید فراوان دیگر در فضای مجازی،وظایف مؤمنان را در زمینه دعوت به حق و ترویج حق پرستی بسیار زیادتر کرده است.
پیام های مظلوم انقلاب مقتدر ما،منتظر جهانی شدن هستند؛ باید جهان تشنه ی دریافت انقلاب و اسلام ناب را دریافت.
انقلاب اسلامی از ابتدا با قدرت نرم به پیروزی رسیده و تداوم پیدا کرده است و سخت افزار اینترنت به سهولت می تواند در خدمت نرم افزار انقلاب اسلامی ما قرار گیرد.حتّی بیش از آنکه بتواند در خدمت ضدّ انقلاب قرار بگیرد،ذاتاً برای ما بیشتر می تواند مفید واقع شود.
مخلص و جان کلام این بحث در فرمایش رهبر فرزانه و حکیم انقلاب اسلامی ایران خلاصه شده که می فرمایند:
"رایانه ها و و فضای مجازی و سایبری که الان در اختیار شماست،اگر بتوانید اینها را یاد بگیرید،می توانید یک کلمه حرف درست خودتان را به هزاران مستمعی که شما آنها را نمی شناسید،برسانید؛ این فرصت فوق العاده ای است؛مبادا این فرصت ضایع شود... اگر ضایع شد، خدای متعال از من و شما روز قیامت سوال خواهد کرد ..."
امین.ح(کارشناسی ارشد باستان شناسی اسلامی)-کلاله
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده