دیپلمات های آژانس بین المللی انرژی اتمی روز گذشته برای مذاکره درباره جنبه های فنی برنامه هسته ای ایران وارد تهران شده اند و اتحادیه اروپا نیز نسبت به برگزاری دور جدیدی از مذاکرات میان ایران و 1+5 در اولین زمان ممکن ابراز امیدواری کرده است. در این شرایط، اخبار حاکی از موافقت اعضای این گروه برای ارائه پیشنهادی بازبینی شده به ایران است.
به گزارش اول نيوز،دیپلمات های آژانس بین المللی انرژی اتمی روز گذشته برای مذاکره درباره جنبه های فنی برنامه هسته ای ایران وارد تهران شده اند و اتحادیه اروپا نیز نسبت به برگزاری دور جدیدی از مذاکرات میان ایران و ۱+۵ در اولین زمان ممکن ابراز امیدواری کرده است. در این شرایط، اخبار حاکی از موافقت اعضای این گروه برای ارائه پیشنهادی بازبینی شده به ایران است.
«تابناک»، ایالات متحده و شرکای این کشور در گروه ۱+۵، اخیراً بر سر ارائه پیشنهادی بازنگری شده به ایران در مذاکرات هسته ای به توافق رسیده اند؛ مذاکراتی که احتمال می رود تا حدود یک ماه آینده میان دو طرف برگزار شود.
شبکه خبری «بلومبرگ» ضمن اعلام این خبر، به نقل از یک مقام آمریکایی که نخواسته نامش فاش شود گفته قرار است این پیشنهاد بازنگری شده در دور جدید مذاکرات با ایران به این کشور ارائه شود؛ اما محتوای آن هنوز در اختیار ایران گذاشته نشده است.
با این حال، این مقام آمریکایی گفته پیشنهاد مذکور، بازبینی همان مواردی است که در ماه مه گذشته در بغداد به ایران ارائه شده بود و یک برنامه کاملاً جدید و یا «معامله ای بزرگ» که همه دغدغه های جامعه بین المللی را به طور یکجا پوشش دهد، به شمار نمی رود.
در همین راستا، شب گذشته نیز اعلام شد «هلگا اشمید»، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت و گویی تلفنی با علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران درباره زمان و مکان دور جدید مذاکرات هسته ای به بحث پرداخته است.
بلومبرگ در گزارش خود گفت و گویی با «توماس پیکرینگ»، نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل نیز انجام داده است. به گفته وی، آنچه در دوره های پیشین مذاکرات ارائه شد، آنقدر واقع گرایانه نبود که طرف مقابل آن را جدی بگیرد.
بر این اساس، به اعتقاد وی گروه ۱+۵ باید هر چه سریعتر پیشنهادی واقع گرایانه به ایران ارائه داده و منتظر واکنش ایران باشد.
آنچه در دوره های پیشین مذاکرات به عنوان بسته پیشنهادی به ایران ارائه شده بود، شامل ضرورت توقف غنی سازی ۲۰ درصدی، خارج کردن اورانیوم غنی شده با این درصد از کشور و تعطیلی تأسیسات هسته ای «فردو» بود. در مقابل، غرب تنها حاضر بود پاره ای همکاری های فنی، قطعات لازم برای هواپیما و نیز کمک های تحقیقات پزشکی هسته ای در اختیار ایران قرار دهد.
این مجموعه پیشنهادات نه تنها از سوی ایران، بلکه از سوی اغلب تحلیلگران بی طرف بین المللی به عنوان مواردی غیرمنطقی در نظر گرفته شد که نمی تواند هیچ گونه پیشرفتی را در روند مذاکرات به وجود بیاورد.
به این ترتیب، در صورتی که غرب واقعاً تصمیم گرفته باشد با بازبینی در پیشنهادهای سابق، رویکردی جدید و مبتنی بر اقدام متقابل را با ایران در پیش گیرد، می توان به نتیجه مذاکرات آتی خوشبین بود؛ اما در غیر این صورت، دور جدید مذاکرات نیز چیزی به جز بیان دیدگاه های متناقض و آشتی ناپذیر نخواهد بود.
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده