عیسی غلامی:

صلاحیت داوطلبانی که مباشرتا یا معاونتا در فتنه 88 نقش داشتند تایید نخواهد شد / ورود مقامات دولتی به فعالیتهای انتخاباتی نقض بی طرفی است

1403-09-14 08:09:45
0
118

رئیس هيات نظارت بر انتخابات در استان گلستان گفت: کسانی که در فتنه سال 88 مباشرتا" یا معاونتا" نقش داشتند ، التزام اینها به رعایت قانون مورد خدشه است و قطعا" صلاحیت چنین داوطلبانی مورد تائید قرار نمی‎گیرد.

 

 

 

 

به گزارش کلاله خبر، متن زیر گفتگوی تفصیلی با مسئول هیئت نظارت بر انتخابات استان گلستان می باشد:

سوال: اگر یک مقام دولتی ستاد انتخاباتی برای مجلس راه‎اندازی کند آیا این کار از سوی شورای نگهبان تخلف تلقی می‎شود؟

 

غلامی : دولت بعنوان مسئول اجرای انتخابات وشورای نگهبان بعنوان ناظر بر انتخابات باید از ورود به حمایت از جریان خاص و یا داوطلب خاص در انتخابات پرهیز کند.
ورود مقامات دولتی به اینگونه فعالیت‎های انتخاباتی خلاف قانون است و بی‎طرفی آن مقام مسئول را نقض می‎کند، در قانون انتخابات آمده  مقامات دولتي كه قصد ثبت نام در انتخابات را دارند مي بايستي6ماه قبل از شروع ثبت نام از سمت خود استعفاءدهند و همه عوامل انتخاباتی اعم از ناظر، مجری، هیئت‎های اجرایی و نظارت اگر بستگان درجه اول سببی و نسبی‎شان جزو داوطلبان هستند باید استفاء دهند و کارهای انتخاباتی انجام ندهند تا بی‎طرفی مجریان و ناظرين انتخاباتي نقض نشود.

سوال: برخی شخصیت‎های اصلاح‎طلب کلیدواژه «یا من پیروزم یا تقلب شده» را کلید زدند آیا شورای نگهبان چنین اظهاراتی را در بررسی و احراز صلاحیت‎ها مدنظر قرار می‎دهد ؟

غلامی : آن دسته ازجریان‎های سیاسی و اشخاص سیاسی که چنین اظهارنظرهایی می‎کنند را دعوت به رعایت قانون می‎کنم اینگونه اظهارات و پیش‎بینی‎ها برخلاف قانون است و فضای آرام کشور را در سالی که دو انتخابات مهم در پیش رو داریم به هم می‎زند لذا توصیه می‎کنم که از این اظهارات خلاف قانون حذر کرده و از چنین توهماتی خارج شوند .

اگر این اظهارات و پیش‎بینی‎های توهم‎آمیز بخواهد تداوم داشته باشد از مقامات سیاسی، امنیتی و قضایی می‎خواهیم مطابق قانون با این ااشخاص که به نوعی با تشويش افکار عمومی باعث تنش سیاسی در استان می‎شوند برخورد جدی نمايند.

قبلا نیز از مقامات سیاسی امنیتی استان خواسته ايم که با آندسته از اشخاص، جریانات و احزاب سیاسی و داوطلبان احتمالی انتخابات که در پی ایجاد تنش و چالش در استان هستند برخورد جدی و قانونی انجام دهند به دلیل اینکه ایجاد تنش‎های سیاسی، قومی و مذهبی علاوه بر اینکه فضای آرام جامعه را به هم می‎زند ،باعث می‎شود که مورد سوءاستفاده و بهره‎برداری بدخواهان و دشمنان نظام قرار گيرد.

قطعا التهاب‎آفرینی، ارائه اطلاعات غلط به افکار عمومی و پیش‎بینی توهم‎ آمیز قبل از انتخابات مبنی بر اینکه اگر من رای نیاورم تقلب شده، باعث می‎شود التزام عملی آن فرد به قانون خدشه‎دار شود و اشخاصی که- قبل از شروع انتخابات و قبل از اعلام نتایج آرا از سوی مقامات ذیصلاح قانونی-اینطور اظهار نظر می‎کنند که اگرمن، یا داوطلب مورد تایید من یا جریان سیاسی وابسته به من، رای نیاورد حتما تقلب شده،اين گونه اظهارات آنها سبب می‎شود كه التزام آنها به قانون مورد خدشه قرار بگیرد .لذا جریانات سیاسی و کاندیداهای انتخابات از اینگونه عملیات روانی و اقدامات غیر قانونی باید پرهیز کنند.

سوال: در خصوص اظهارنظرهای روسای قواي مجريه و مقننه آقایان روحانی و لاریجانی مبنی بر اینکه انتخابات باید شفاف بوده و مردم داخل صندوق‎های اخذ رای را رویت کنند، نظرتان چیست ؟

غلامی : سالیان متمادی است که صندوق‎های انتخابات به صورت ‎پلاستیک نیمه‎شفاف است و آن چیزی که مدنظر آقایان است در حال اجراست تقریبا هشت سال است که صندوق‎های انتخاباتی به صورت پلاستیک نیمه‎شفاف است و داخل صندوق قابل رویت است.

قانونگذار پیش‎بینی کرده که این صندوق‎ها قبل از انتقال به شعب اخذ رای توسط هیئت‎های اجرایی و نظارت بازدید شوند و از خالی بودن صندوق‎ها اطمینان حاصل شود که پس از صورتجلسه، صندوق‎ها پلمپ شده و حتی مجددا توسط عوامل نظارتی و اجرایی در شعب اخذ رای، نيز مجددا"بررسي و اقدامات قانونی را مبنی بر اینکه صندوق‎ها خالی است به عمل می‎آورند سپس اقدام به اخذ آرای مردم می‎کنند.

تعیین جنس ونوع صندوق آراء مبنی بر شفاف، نیمه‎شفاف و یا هر طوری ديگر.... جزو وظایف دولت است ،چرا که دولت مجری انتخابات مي باشد و اگر رئیس‎جمهورمحترم اشکالي برجنس و نوع صندوق اخذ راي دارند  بايد رویه‎های اجرائي زير مجموعه خود را اصلاح کنند.

به نظر ما ، شفافیت واقعی انتخابات فقط با تغییر رنگ و جنس بدنه صندوق به دست نمی‎آید بلکه شفافیت واقعی انتخابات الزاماتی دارد که مهمترین آن این است که مجموعه دولت و عوامل اجرایی و نظارتی بی‎طرفانه عمل کنند و مجلس شورای اسلامی اهتمام جدی داشته باشد تا نواقص و اشکالات مجموعه قوانین انتخاباتی که محصول فضای سیاسی اجتماعی دهه 60 است رامتناسب با مقتضیات زمان، تغییرات شکلي و ماهوی دهد.

به دوستانم در قوه مقننه ومجریه توصیه می‎کنم که دولت لایحه جامع و شفاف قانون انتخابات را به مجلس ارائه کند یا مجلس شورای اسلامی طرح قانون جامع و شفاف انتخابات را در صحن مجلس مطرح کند و قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و قانون انتخابات ریاست جمهوری که محصول شرايط و مقتضيات سياسي،اجتماعي و فرهنگي دهه60 مي باشد و با مقتضیات سياسي،اجتماعي،فرهنگي فعلی مطابقت ندارد را مورد اصلاح  ماهوي قرار دهد.

سوال: نظر شما درباره سخنان جهانگیری معاون اول رئیس‎جمهور که در جلسه کارگزاران حرف‎های انتخاباتی نظیر اینکه «اگر مجلس را از دست بدهیم دولت را از دست خواهیم داد» چیست ؟

غلامی : بنده به مقامات محترم در قوه مجریه توصیه می‎کنم در سالی که دو انتخابات مهم پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی را پیش رو داریم از این گونه اظهارنظرها پرهیز کنند، این اظهارات در افکار عمومی نگرانی‎هایی به وجود می‎آورد وبی‎طرفی دولت در انتخابات را زیرسوال می‎برد.

دوستان ما در دولت به ویژه در وزارت کشور به عنوان مسئول اجرای انتخابات و ما ،در زير مجموعه شورای نگهبان به عنوان ناظر، باید از هر گونه گفتار و اقدامی که بی‎طرفی را نقض کند شدیدا پرهیز كنيم.

** صلاحیت داوطلبانی که مباشرتا یا معاونتا در فتنه 88 نقش داشتند تایید نخواهد شد

سوال: فضاسازی و فشار برخی جریانات به شورای نگهبان نظیر اینکه شورای نگهبان می‎خواهد اصلاح‎طلبان را قلع و قمع کند و اظهاراتی از این قبیل، تا شورای نگهبان در اقداماتش قاطعانه عمل نکند چیست ؟

غلامی : شورای نگهبان به عنوان یک نهاد انقلابی و حاکمیتی مورد تائید امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری است و مورد اعتماد قاطبه ملت شریف ایران مي باشدو در طول 30 و اندی سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی به طور میانگین سالانه یک انتخابات برگزار می‎شود و شورای نگهبان، ناظر انتخاباتها بوده است .

خروجی انتخابات مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و خبرگان رهبری در همه ادوار گذشته  نشان ميدهد که شورای نگهبان عملکردي قانونی و فراجناحی داشته است چون در دوره‎های متعدد انتخابات که برگزار شد در هر دوره، سلیقه سياسي متفاوت با دوره قبل روی کار آمده است.

شورای نگهبان به عنوان مسئول اصلی نظارت بر سلامت انتخابات به صورت فراجناحی عمل کرده و مي كند و مبنای کار ما دربررسی صلاحیت داوطلبان در تمامی انتخابات بر اساس اسناد بالادستی است.

اسناد بالادستی شامل :فرمایشات امام راحل و تدابیر مقام معظم رهبری در مورد صلاحیت‎ها و ویژگی‎های کاندیداها، قانون اساسی، قوانین انتخاباتی مصوب مجلس شورای اسلامی است،اسناد بالا دستي  مبنای ما در بررسي صلاحیت داوطلبان است.

مواضع و رفتار داوطلبان در فتنه88یکی دیگر از مبانی ما در بررسي صلاحیت داوطلبان مي باشد چنانچه مقام معظم رهبری طی روزهای اخیر در دیدار با دانشجویان فرمودند:عناصري که در فتنه 88 برخلاف قانون و بدون هيچ منطقي با اسلاميت و جمهوريت نظام مخالفت كردند،قابل اطمينان نيستند. حدود یک سال پیش نیز مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران نظام فرمودند که فتنه 88 خط قرمز ماست .

"مع الوصف کسانی که در فتنه 88 مباشرتا" یا معاونتا" نقش داشتند، التزام اینها به رعایت قانون مورد خدشه است و قطعا" صلاحیت چنین داوطلبانی مورد تائید قرار نمی‎گیرد."

هیچ کشوری اجازه نمی‎دهد به ارکان حاکمیتش، کسانی ورود پيدا کنند که با اغتشاش، شورش، کشتن افراد بیگناه، آتش زدن اموال عمومی و با ارتكاب دهها رفتار مجرمانه در پي براندازی نظام بودند.

سوال: نظرتان درباره استانی شدن انتخابات چیست ؟

غلامی : مصوبه استانی شدن انتخابات توسط مجلس شورای اسلامی به شورای نگهبان تقدیم شد و شورای نگهبان به دلایل متعدد و مستندی که داشت چندی پیش این مصوبه را رد کرد اکنون منتظر هستیم که مجلس شورای اسلامی درباره رفع ایرادات و اشکالاتی که شورای نگهبان به این مصوبه وارد دانسته، اقدام مناسب را انجام دهد.

سوال: می‎توانید به ایراداتی که از سوی شورای نگهبان اعلام شده به صورت مصداقی اشاره بفرمایید ؟

غلامی : چند سال پیش نیز چنین مصوبه‎ای ازمجلس وقت به شورای نگهبان تقدیم شد که بنا به دلایلی شورای نگهبان مخالفت کردند شورای نگهبان ایرادات متعددی به مصوبه اخير مجلس نهم گرفته بود از جمله اینکه استانی شدن انتخابات با برخی از اصول قانون اساسی مغایرت دارد.

بر اساس قانون اساسی باید همه مردم در تعیین سرنوشت خودشان از طریق انتخابات نقش موثری داشته باشند. استانی شدن انتخابات مطابق مفاد مصوبه مجلس باعث می‎شود که داوطلبین و کاندیداهایی که وابسته به جریان‎های سیاسی و مراکز ثروت و قدرت نیستند نتوانند قابلیت‎های خود را در سطح استان به نمایش مردم بگذارند.

در شرایط فعلی که انتخابات استانی نیست داوطلبین در شهرستان خود توانمندی و برنامه‎های‎شان را به مردم عرضه می‎کنند اما اگر انتخابات استانی شود کاندیداهای مستقلی که از جهت اسپانسرهای مالی و سیاسی در مضیقه هستند نمی‎توانند برنامه ها و توانمندی‎هایشان را به افکار عمومی و مردم استان ارائه دهند و طبیعتا کسانی می‎توانند برنامه های‎شان را به مردم در اقصي نقاط استان معرفی کنند که از اسپانسرهاي سیاسی و مالی قوی برخوردار باشند و این امر باعث می‎شود كه کاندیداهای مستقل در ارائه برنامه‎های خود موفق عمل نکنند.و از ورود به مجلس محروم شوند.

در صورت استاني شدن انتخابات براساس مفاد مصوبه مجلس،این خطر نیز وجود دارد که مجلس از وجود نمایندگان همه اقشار، قومیت‎ها، مذاهب و سلیقه‎های متعدد محروم شود واين، یک انحراف و خطر برای آینده مجلس و نظام است.

سوال: آیا انتخابات در استان گلستان به صورت الکترونیکی برگزار می‎شود ؟

غلامی : در استان گلستان تا به حال دستوری به ما نرسیده که انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شود، وزارت کشور پیشنهادی كلي به شورای نگهبان بیش از دو ماه پیش ارائه کرد که در 9 کلان‎شهر کشور انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شود و شورای نگهبان پاسخ داد که این اقدام باید دقیقا با ذکر جزئیات فنی مشخص شود که با چه روشی، چه برنامه‎ای و چگونه انتخابات الکترونیکی برگزار خواهد شد تا شورای نگهبان بتواند نظرات کارشناسی خود را بگوید و اطمینان حاصل کند که انتخابات الکترونیکی بدون هیچ نقص و در سلامت کامل برگزار و آرای مردم صيانت می‎شود.

فعلا بحث‎های فنی و کارشناسی بین شورای نگهبان و وزرات کشور در حال انجام است و منتظر هستیم ابهامات فنی شورای نگهبان را وزارت کشور برطرف کند، بنابراین انتخابات در استان گلستان در سال جاری به صورت الکترونیکی برگزار نمی‎شود.

سوال: نظر شما درباره فعالیت انتخاباتی افراد و احزابی که در گذشته اقدامات ساختارشکنانه داشتند و اکنون با تغییر نام یا رویکرد وارد فضای انتخابات می‎شوند، چیست ؟

غلامی : شوراي نگهبان در بررسی صلاحيت داوطلبین بر اساس قانون رفتار مي كند و توجه به اینکه داوطلب در چه حزبی یا چه جریانی فعالیت می‎کند نداریم .ما به عملکرد و مواضع آن داوطلب توجه می‎کنیم و عملکرد و مواضع داوطلب را بر اساس مبانی و اسناد بالادستی كه اشاره كردم مورد بررسي و داوري قرار مي دهيم.

اگر داوطلبي عضو احزاب منحله غیرقانونی باشد و در عملکرد غیرقانونی و ساختارشکنانه و مجرمانه آن حزب نقش داشته باشد بر اساس موازین قانونی، صلاحیت آن داوطلب مورد خدشه است.

سوال: واکنش شورای نگهبان نسبت به فضاسازی‎های کاذب و هجمه‎هایی نظیر «رد صلاحیت‎های گسترده» و ممانعت از حضور افراد موثر در فتنه چیست ؟

غلامی : بنده به چنین اشخاص و گروه هایی که اقدام به فضاسازی غیرقانونی و خارج از انصاف برعلیه شورای نگهبان می کنند توصیه می کنم که به نتایج انتخابات4دوره مجلس خبرگان رهبري، 9دوره مجلس شورای اسلامی و 11 دوره ریاست جمهوری گذشته توجه کنند تا حقیقت عملکرد قانونی و فراجناحی شورای نگهبان برای آنها مسجل شود.در ادوار مختلف انتخابات مجالس و رياست جمهوري،سليقه هاي متفاوت و متضاد سياسي راي آورده اند و انتخابات در كشور ما از آزادترين انتخاباتها در دنياست.

اگر شورای نگهبان از آرای مردم پاسداری و صیانت نمی‎کرد ممکن بود آقای روحانی نتواند رئیس‎جمهور کشور شود و انتخابات به مرحله دوم کشیده می‎شد اما شورای نگهبان با پاسداری از آرای یکایک مردم به وظیفه قانونی و شرعی خود عمل کرده است.

 ما به همکاران انتخاباتي اجرایی و نظارتی خود در استان با تاسي به توصيه هاي دبير محترم شوراي نگهبان حضرت آيت الله جنتي تاکید کردیم  كه در انجام وظايف انتخاباتي بر رعايت سه اصل :شرع، قانون و اخلاق پایبند باشيم و همچنانکه مقام معظم رهبری فرمودند رای مردم حق‎الناس است و همه موظف به صیانت از آرای مردم هستیم.

به اشخاص و احزابي که تحت تاثیر القائات دشمنان نظام اسلامی و رسانه‎های بیگانه قرار گرفته و در دام سناريوي شورای نگهبان‎هراسی افتاده اند توصیه می‎کنم كه به القائات دشمنان و بدخواهان توجه نکنند.

سوال: ابزار نظارتی شورای نگهبان به هزینه‎ها و فعالیت‎های تبلیغاتی زودهنگام چیست ؟

غلامی : طبق قانون ،شورای نگهبان در بررسی صلاحیت داوطلبین از مراجع چهارگانه استعلام به عمل می‎آورد یکی از ابزارهای نظارتی برای رصد و شناسایی موضوعات مورد سوال ، استعلام از مراجع چهارگانه است و مراجع چهارگانه موظف هستند هر گونه اطلاعات و مستنداتي که در این خصوص داشته باشندرا به شورای نگهبان به صورت مستند و به موقع گزارش کنند.

مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای شورای نگهبان در 28 تیرماه 1379 فرمودند هر مسئولی در کشور چنانچه اطلاعاتی دارد و این اطلاعات را در اختیار شورای نگهبان قرار ندهد آن مسئول بلاشک خیانت کرده است و مسئولان موظف هستند که اطلاعات موردنیاز را به شورای نگهبان بدهند .

و معظم له در همان جلسه فرمودند: دستگاه‎های ذیربط کاملا موظف هستند که تمامی اطلاعات موردنیاز شورای نگهبان را در اختیار این نهاد قرار دهند.

یکی دیگر از ابزارهای نظارتی، ما استفاده از اخبار و اطلاعات مردم شریف ایران است از همه هموطنان عزیز تقاضا دارم در صورتی که در خصوص سوابق داوطلبان وفعالیت‎های تبليغاتي غیرقانونی وهزينه هاي غیرمتعارف مالي داوطلبان احتمالی، اطلاعات مستندی دارند مراتب را به هیئت نظارت استان و هیئت‎های نظارت شهرستان‎ها گزارش دهند.

سوال: در مورد حضور مقامات اجرائي در همايشها انتخاباتي و يا سخنراني آن مقامات براي حمايت از داوطلب خاصي چه نظري داريد ؟

غلامی : ما به همكارانمان در هيات نظارت و شبكه نظارت  كه مسئوليتهاي نظارتي انتخاباتي دارند ابلاغ كرده ايم كه در اينگونه جلسات و همايشهاي سياسي و انتخاباتي حضور نيابند و لازم است كه مقامات دولتي كه وظايف و مسئوليتهاي انتخاباتي دارند نيز در اينگونه جلسات و همايشهاي انتخاباتي شركت نكنند.

زيرا حضور آنها در چنين جلساتي باعث خدشه به اعتماد عمومي مردم مي شود و به بيطرفي آن مقامات در انتخابات، ايراد اساسي وارد مي كند.حضور در چنين جلساتي بر خلاف قانون است و به مصلحت كشورنيز  نيست.

همه مسئولين بويژه مسئوليني كه وظايف و مسئوليتهاي انتخاباتي دارند مي بايستي از هر اقدامي كه شائبه ايجاد كند و بيطرفي آنها در انتخابات را نقض كند پرهيز نمايند.همه ما بايد ملتزم و مقيد به رعايت قانون باشيم.

سوال: با توجه به اظهارات معاون اول دولت دهم مبنی بر اعطای مبلغی به برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در انتخابات گذشته و در صورت نامزدی آنها در انتخابات آتی، آیا شورای نگهبان این اقدام را مانعی برای تائید صلاحیت آنها می‎داند ؟

 

غلامی : آقاي رحیمی در جلسه دادگاه چنین ادعایی کرده بود. در صورتی که قوه قضائیه استنادات و اطلاعات مربوط به این ادعا را به شورای نگهبان ارجاع دهد در صورت مستند بودن ادعاهای رحیمی، قطعا این موضوع در صلاحیت کاندیداهای مذکور برای ورود به مجلس شورای اسلامی اثر خواهد گذاشت و صلاحیت آنها را خدشه‎دار می‎کند.

تحریم‎ها نتیجه شکست آمریکا در فتنه 88 بود

رئیس هيات نظارت بر انتخابات در استان گلستان : آمریکا خودش دو بار در جنگ جهانی دوم از بمب هسته‎ای عليه مردم ژاپن استفاده کرد، جنایتکاران بین‎المللی که خودشان با استفاده از سلاح‎های هسته‎ای علیه بشریت، مرتکب جنایات جنگی شدند بر علیه دانش هسته‎ای، استقلال و توانمندی ملت ایران وارد عمل شدند و به بهانه‎های دروغین می‎خواهند مردم و نظام اسلامی را تحت فشار قرار دهند.

غلامی با تاکید بر اینکه تحریم‎ها ارتباطی به موضوعات هسته‎ای ندارد، خاطرنشان کرد: دشمن در طول 37 سال برای اینکه انقلاب اسلامی را سرکوب کند یا مردم را از اهداف دینی و انقلابی بازدارد همواره تحریم‎های متعددی را عليه ما در دستور کار قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه دشمن در فتنه 88 نتوانست به اهدافش برسد، بیان داشت: بر اساس اسناد موجود؛ مقامات وقت آمریکا، از جمله وزير وقت امور خارجه امريكا خانم کلينتون اظهار کرد: چون درسال 88 به وسیله جنبش سبز نتوانستیم به اهدافمان برسیم تحریم‎های خردکننده و کمرشکن بر علیه مردم ایران باید وضع کنیم تا از طریق تحریم به اهدافمان برسیم. پس نتيجه مي گيريم كه تحریم‎هاي چندسال اخير، بخاطر شکست آمریکا در فتنه 88 بود.

آمریکا نماد استکبار و شیطان بزرگ است

وي در خصوص طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‎ای گفت: این طرح به تائید شورای نگهبان رسیده و تبدیل به قانون شده است مجلس با این مصوبه به صورت قانونی در پی حمایت از دولت و تیم مذاکره‎کننده هسته‎ای برای پایبندی به اصول و اهداف عالی نظام است.

غلامی بیان داشت: قانون حفظ حقوق هسته‎ای در راستای تقویت مذاکرات بوده است و همه باید خطوط قرمز و چارچوب‎هایی که مقام معظم رهبری مشخص کردند،را رعایت کره و به آن پایبند باشیم.

وی گفت: در ادبیات انقلاب اسلامی و انقلابیون وفادار به آرمان‎های حضرت امام(ره)، آمریکا به عنوان نماد استکبار و شیطان بزرگ مطرح بوده و است و ما راهبردها و سیاست‎های کلان خودمان را در زمینه روابط بین‎الملل از ابتدای انقلاب تا به حال بر این مبنا تنظیم کرده ایم.

هیئت نظارت بر انتخابات در گلستان فعال شد

رئیس هيات نظارت بر انتخابات در استان گلستان از تشکیل و فعالیت هیئت نظارت در این استان خبر داد و گفت: گلستان از نخستین استانهائی است که با سرعت عمل مناسب نسبت به تشکیل هیئت نظارت مبادرت کرد.

عیسی غلامی اظهار کرد: شبکه نظارت و هیئت نظارت استان گلستان آمادگی کامل دارد در هفتم اسفندماه جاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را با رعایت موازین قانونی با کمک مردم و به شکل باشکوه و دشمن‎شکن برگزار کند.

وی با اشاره به اینکه ثبت‎نام از داوطلبان مجلس شورای اسلامی از 28 آذر امسال آغاز و تا چهارم دی ماه جاری ادامه دارد، تصریح کرد: ثبت‎نام داوطلبان مجلس خبرگان رهبری از 26 آذر تا دوم دی ماه جاری انجام می‎شود.

رئیس هيات نظارت گلستان برای همکارانش در مجموعه استانداری، ستاد انتخابات استان، فرمانداران، بخشداران و اعضای هیئت‎های اجرایی که برابر قانون در آینده مشخص خواهند شد آرزوی توفیق و موفقیت در برگزاری انتخابات باشکوه کرد.

غلامی ضمن گرامیداشت 26 تیرماه سالروز تاسیس شورای نگهبان به فرمان امام خمینی (ره) گفت: هر سال در چنین ایامی مجموعه همکاران ما در شورای نگهبان در اقصی نقاط کشور برنامه‎هایی برای بزرگداشت سالروز تاسیس شورای نگهبان پیش‎بینی و اجرا می‎کنند.

وی با تاکید بر اینکه شورای نگهبان در نظام جمهوری اسلامی ایران یکی از مهمترین و اساسی‎ترین نهادهای حاکمیتی به شمار می‎آید، ابراز داشت: این نهاد شباهت زیادی با بعضی از نهادهای مشابه در سایر کشورها دارد در این کشورها نهادهایی با عناوین شورای قانون اساسی، دادگاه قانون اساسی، دیوان قانون اساسی و امثال آن را پیش‎بینی کردند که وظیفه آن چیزی شبیه شورای نگهبان است که برای پاسداری از قانون اساسی خودشان این نهادها را پیش بینی کردند.

غلامی با اشاره به اینکه شورای نگهبان در کشور ما کارکرد ویژه ای دارد، گفت: اعتبار مجلس شورای اسلامی به وجود شورای نگهبان است اگر شورای نگهبان نباشد مجلس شورای اسلامی بی‎اعتبار خواهد بود.

وی بیان داشت: یکی از وظایف شورای نگهبان این است که مصوبات مجلس شورای اسلامی را از منظر اینکه مغایرت با شرع مقدس اسلام و قانون اساسی نداشته باشد مورد بررسی قرار دهد.
غلامی یکی دیگر از وظایف شورای نگهبان را نظارت بر انتخابات، همه پرسی و رفراندوم اعلام کرد و گفت:نظارت برهمه انتخاباتها به جز انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا توسط شورای نگهبان صورت می‎گیرد.

رئیس هيات نظارت گلستان خاطرنشان کرد: از نظر تاریخی بعد از پیروزی انقلاب مشروطه، قانون اساسی مشروطه حدود 100 سال پیش تصویب شد ودر اصل دوم متمم قانون اساسی مشروطه نهادی شبیه شورای نگهبان پیش‎بینی شده بود که مصوبات مجلس آن موقع خلاف شرع نباشد.

غلامی افزود: پیش‎بینی کرده بودند که پنج نفر از مجتهدین و فقهای اعلم هر زمان بر مصوبات مجلس شوراي ملی وقت نظارت کنند که خلاف شرع نباشد که عملا به این موضوع پرداخته نشد و آن نهاد تعطیل شد.

وی بیان داشت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شورای نگهبان با کارکرد، ویژگی‎ها و ساختار متفاوتی توسط امام خمینی (ره) و اولین مجلس خبرگان تدوین قانون اساسی پیش‎بینی و این نهاد پایه‎گذاری شد.

به گفته غلامی؛ بیش از 35 سال است که در نظام حقوقی کشورما، یک نهاد حاکمیتی به اسم شورای نگهبان قانون اساسی وجود دارد.

سخن پایانی:

هیئت نظارت بر انتخابات پنجمين دوره مجلس خبرگان رهبري و دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي در استان گلستان تشکیل شده و فعال است و ما جزو اولین استان‎هایی هستیم که با سرعت عمل مناسب ،هیئت نظارت استان را در تیرماه جاری تشکیل دادیم.و بزودي هياتهاي نظارت شهرستانها نيز تشكيل خواهد شد.

شبکه نظارت و هیئت نظارت استان آمادگی کامل دارد تا در هفتم اسفندماه 94 انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را با رعایت موازین قانونی به صورتی باشکوه و دشمن‎شکن با کمک مردم برگزار کند.

ثبت نام از داوطلبان مجلس شورای اسلامی از 28 آذر امسال آغاز و تا چهارم دی ماه سال جاری ادامه می‎یابد و زمان ثبت‎نام داوطلبان مجلس خبرگان رهبری از 26 آذر تا دوم دی ماه سال جاری مي باشد.

براي همه همکارانم درهياتهاي نظارت و شبكه مردمي نظارت و مجموعه استانداری، ستاد انتخابات استان، فرمانداران، بخشداران و اعضای هیئت‎های اجرایی که برابر قانون مشخص خواهند شد آرزوی توفیق و موفقیت در برگزاری انتخابات را دارم./گلستان ما

انتهای پیام /

نظرات

متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده

ثبت دیدگاه

خانه شهرستان گلستان اخبار