کسب 15 درصد رأي از حوزه انتخابيه شرط حضور در جمع نمايندگان استانمی باشد.
به گزارش کلاله خبر، نمايندگان مجلس در بررسي ماده 7طرح يک فوريتي استاني شدن حوزههاي انتخابيه انتخابات مجلس شوراي اسلامي موادي از اين طرح را به تصويب رساندند که براساس آن درحوزه انتخابيه استان نامزدهايي که ۱۵ درصد آراي صحيح مأخوذه حوزه انتخابيه را کسب کنند و بالاترين رأي را در کل استان بياورند ، نماينده يا نمايندگان استان از آن حوزه محسوب ميشوند.بررسي اين طرح در حالي در صحن علني مجلس آغاز شده است که انتقاد هاي بسياري از جمله تضييع حقوق شهر هاي کوچک و ايجاد فاصله ميان مردم و نمايندگان و.... در پي داشته است.
همچنين در تبصره ماده 7 نيز که به تصويب وکلاي ملت رسيد، آمده است : در صورتي که حد نصاب در اين ماده، براي يک يا چند کرسي به دست نيايد، نامزد يا نامزدهايي که بيشترين راي را نسبت به نامزدهاي حوزه انتخابيه در سطح استان کسب کرده باشند به عنوان نماينده يا نمايندگان استان از آن حوزه انتخابيه به مجلس راه مي يابند.
ابوذر نديمي نماينده لاهيجان و يکي از طراحان استاني شدن انتخابات مجلس در گفت وگو با خراسان در خصوص فرجام انتخابات در حوزه هاي انتخابيه اي که نامزد انتخابي آن، راي اول آن منطقه را کسب کرده باشد اما آرايي کمتر از 15 درصد در حوزه ثبت نامي خود کسب کند گفت: درصورت کسب نکردن 15 درصد راي حوزه انتخابيه اصلي نامزد ها در اين طرح پيش بيني شده است تا آن نامزد با حضور در مرحله دوم انتخابات اين بار در رقابت منطقه اي منهاي استان شرکت کند و چنان چه صرفاً در حوزه انتخابيه محل ثبتنام، واجد اکثريت نسبي آرا شود، به مجلس شوراي اسلامي راه يابد.
در ادامه جلسه روز گذشته نمايندگان مجلس طي مصوبه خود فرمانداران و بخشداران مراکز حوزههاي انتخابيه را موظف کردند بلافاصله پس از خاتمه رأيگيري و شمارش آرا نتايج را با هيئت هاي نظارت حوزه انتخابيه خود تطبيق دهند و طي صورت جلسهاي به هيئت اجرايي استان اعلام کنند و براساس بند ديگري مدت فعاليت تبليغات انتخاباتي داوطلبان نمايندگي مجلس ۱۴ روز تعيين شد. همچنين نمايندگان ملت مقرر کردند انتخابات مياندورهاي مجلس شوراي اسلامي يکمرحلهاي شود و هر نامزد صرفاً چنان چه در حوزه انتخابيه محل ثبتنام، واجد اکثريت نسبي آرا شود، به مجلس شوراي اسلامي راه يابد و آييننامه اجرايي استاني شدن انتخابات مجلس براساس مصوبه مجلس توسط وزارت کشور تهيه شود.
به گزارش خانه ملت، نمايندگان همچنين در ماده 6 طرح استاني شدن انتخابات با 167 رأي موافق، 14 رأي مخالف و 9 رأي ممتنع از مجموع 225 رأي تصويب کردند که وزارت کشور موظف است برگه هاي رأي را به گونه اي طراحي کند و در اختيار رأي دهندگان قرار دهد که هر رأي دهنده در استان بتواند براي همه کرسي هاي نمايندگي حوزه هاي موجود در استان به صورت مجزا نماينده انتخاب کند. همچنين در برگه رأي، محلي براي رأي به عنوان فهرست تعيين شود./تعادل
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده