این موزه آثار کالبدشناس معروف آلمانی را به نمایشمیگذارد؛ این آثار اجساد و اندامهای واقعی بدن انسان هستند که با روش ویژه "پلاستینهکردن" از فساد محافظت شدهاند.
این موزه آثار کالبدشناس معروف آلمانی را به نمایشمیگذارد؛ این آثار اجساد و اندامهای واقعی بدن انسان هستند که با روش ویژه "پلاستینهکردن" از فساد محافظت شدهاند.
از این پس درست در زیر برج تلویزیونی مشهور شهر برلین، در فضایی به مساحت ۱۲۰۰ مترمربع موزهای برپا خواهد بود که روزانه ۲۰ عدد بدن کامل انسان در ژستهای مختلف و ۲۰۰ عدد از اندامهای مختلف بدن نظیر استخوانها و بافتها را به نمایش میگذارد. هر کدام از اجساد و اندامهای به نمایش گذاشته شده با توضیحی علمی برای بازدیدکنندگان همراه است.
این موزه نخستین نمایشگاه دائمی گونتر فنهاگنز دانشمند، کالبد شناس آلمانی و مبدع روش پلاستینه کردن است.
پلاستینه کردن در کالبدشناسی به روشی گفته میشود که با استفاده از آن میتوان از قطعات بدن انسان حفاظت کرد. در این روش آب و چربی بافتهای بدن انسان خارج شده و با نوعی از پلاستیک جایگزین میشود. به این ترتیب عضو پلاستینهشده که قابل لمس است، از فساد در امان میماند.
افتتاح موزهای دائمی در برلین از اجساد پلاستینهشدن بدن انسان مدتها به عنوان موضوعی بحثبرانگیز و جنجالی مطرح بود. کلیسای پروتستان و رئیس انجمن آناتومی از مخالفان سرسخت این ایده به شمار میرفتند.
برخی مخالفان گونتر هاگنز را متهم به تلاش برای جلب توجه کرده و به نمایش گذاشتن اجساد انسانها را مخالف اصول اخلاقی، حرفهای و آموزشی میدانند.
آنجلینا ولی، همسر گونتر هاگنز و طراح این موزه، در پاسخ به این انتقادها هدف از این نمایشگاه را "وادار کردن انسانها به تأمل و به نمایش گذاشتن ابعاد مختلف انسان بودن" خوانده و تأکید کرده است که به هیچوجه قصد تحریک اجتماع در میان نبوده است.
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده