یک پرچم سیاه با کلمات عربی در تصاویر دیده می شود. این پرچم با آنچه داعش استفاده می کند فرق دارد هرچند شباهت هایی هم به آن دارد.
تصاویر تلویزیونی دست کم سه نفر را نشان می دهد که درحالی که دستانشان را بالا گرفته اند در کنار پنجره این فروشگاه ایستاده اند. یک پرچم سیاه با کلمات عربی هم در این تصاویر دیده می شود.
فرانک گاردنر خبرنگار امور امنیتی بی بی سی گفت که پرچم با آنچه داعش استفاده می کند فرق دارد هرچند شباهت هایی هم به آن دارد.
صدها مامور پلیس این مغازه در محله تجاری در قلب سیدنی را محاصره کرده است. پلیس از مردم خواسته است از این ناحیه فاصله بگیرند.
یک گزارشگر یک سازمان خبری در استرالیا گفت که پلیس با وسایل زرهی اکنون به صحنه در "مارتینز پلیس" رسیده است.
او می گوید که صدای تیراندازی شنیده شده اما این خبر تایید نشده است.
پلیس در بیانیه ای گفت که "ماموران متخصص در تلاشند با کسانی که در داخل کافه هستند ارتباط برقرار کنند."
پلیس گفت که ساختمان های اطراف به عنوان اقدامی احتیاطی تخلیه شده است و از مردم خواست از خانه ها خارج نشوند و کار پنجره نایستند.
همزمان تالار اوپرای این شهر تخلیه شده و پلیس می گوید که مشغول رسیدگی به "حادثه ای" در آنجاست.
رسانه های محلی گزارش دادند که در روز دوشنبه یک بسته مشکوک در این سالن پیدا شده است.
تونی ابت نخست وزیر استرالیا گروگانگیری روز دوشنبه را "عمیقا نگران کننده" توصیف کرده است.
او گفت: "همه مردم استرالیا باید بدانند که ماموران قانون و سازمان های امنیتی از مهارت لازم برخوردارند و مجهزند و به شکلی حرفه ای و کامل واکنش نشان می دهند."
یک کمیته امنیت ملی کابینه هم تشکیل جلسه داد.
"کافه لیند" در یک مرکز خرید شلوغ مرکز شهر قرار دارد. این نقطه به دفتر نخست وزیر نزدیک است و مقر دو بانک بزرگ استرالیا هم آنجاست. پارلمان هم فقط چند خیابان آن طرف تر است.
استرالیا در ماه های اخیر با تهدیدهای فزاینده تروریستی روبرو بوده که بخشی از آن به نبرد علیه گروه داعش در سوریه و عراق مربوط است.
پلیس این کشور در ماه سپتامبر بزرگترین عملیات ضدتروریستی را در سیدنی و بریزبن انجام داد که پس از ظاهر شدن اطلاعاتی درباره برنامه انجام حملاتی در خاک استرالیاست.
در پی آن عملیات یک نفر به جرایم تروریستی متهم شد.
در ماه اکتبر قوانین ضدتروریستی در این کشور تصویب شد که منتقدان آن را بیش از حد شدید توصیف کردند.
آقای ابت گفته است که این تهدید نشان می دهد "شاید لازم باشد که توازن ظریف میان آزادی و امنیت باید تغییر کند."
تصور می شود که حدود ۷۰ استرالیایی در خاور میانه به صف اسلام گرایان تندرو پیوسته باشند و ۲۰ نفر آنها به کشورشان بازگشته اند.
استرالیا اخیرا قانونی را برای مقابله با تهدید ناشی از پیکارجویان بازگشته تصویب کرد.
سایت آمریکایی رادیو فردا (RADIOFARDA) نیز خبر داده است:
تعدادی افراد مسلح، ۲۴ آذر ماه، اقدام به گروگانگیری شماری از شهروندان در کافهای در مرکز شهر سیدنی کردهاند؛ گزارشهای اولیه از رسانهها حاکیست که گروگانگیران پرچمی سیاه با نوشتههای عربی همراه دارند.
شبکه تلویزیونی سیبیسی، کانادا، شمار گروگانها را بیش از ۲۰ نفر عنوان کرده است. اما شبکه خبری اسکاینیوز استرالیا میگوید نزدیک به ۱۳ نفر در یک مغازه شکلاتفروشی به گروگان گرفته شدهاند.
وبسایت خبری «نیوز» استرالیا از قول مدیر اجرایی شرکت شکلاتفروشی «لیند» که به نظر میرسد گروگانگیری در کافهای از آن انجام شده، این احتمال را مطرح کرده که بین ۴۰ تا ۵۰ نفر در آن باشند.
ماموران نیروی ویژه استرالیا وارد بخش تجاری و اداری شهر شدهاند و پلیس شهر نیز از شهروندان خواسته است تا جایی که ممکن است از نزدیک شدن به منطقه دوری کنند.
همه شبکههای خبری در مورد پرچم سیاه با نوشتههای عربی گزارش دادهاند. این پرچم در تصویری در دست کسی داخلی مغازه دیده شده است.
تصویری از پرچمی که گفته شده پرچم داعش است
هنوز مشخص نیست پرچمی که در دست گروگانگیران است چیست، اما رسانههای این احتمال را مطرح کردهاند که شاید افراد مسلح هواداران یا اعضای «حکومت اسلامی» [داعش] در استرالیا باشند.
زین علی، رئیس مطالعات اسلامی در دانشگاه اوکلند به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است از روی تصاویر منتشر شده در رسانهها نمیتوان نوشتههای روی پرچم را به درستی خواند. اما او معتقد است که بر پرچم «شهادتین» نوشته شده است.
استرالیا بخشی از ائتلافی به رهبری آمریکا است که در حال مبارزه با نیروهای «حکومت اسلامی» [داعش] و انجام حملات هوایی علیه مواضع و افراد آنها در عراق است.
این کشور پیشتر نیز خبر از انجام عملیات ضد تروریستی علیه اسلامگرایان داده بود؛ از جمله در شهریور ماه گذشته که نخست وزير استراليا، اعلام کرد افرادی وابسته به «حکومت اسلامی» [داعش] قصد داشتند يک نفر را در شهر سيدنی به طور اتفاقی بربايند و سپس سر او را در ملاءعام از بدنش جدا کنند./جام جم
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده