واحد مسکن مهر کلاله که به عنوان مجتمع نمونه با حضور رییس جمهور وقت افتتاح و به متقاضیان واگذار شد امروز سر ناسازگاری با ساکنین گذاشته و آنها را از داشتن سقفی بر بالای سر محروم کرده است.
به گزارش کلاله خبر، لذت ناشی از احساس خانه دار شدن برای ساکنین عمدتا محروم این واحدها طولی نکشید که ساختمانها شروع به تولید صداهای مختلف کردند و نواهای عجیبی را در سکوت شبها برای ساکنین نواختند.
در ادامه این صداهای عجیب و غریب، ترک برداشتن دیوارها آغاز شد بطوریکه مسوولان اداره راه و شهرسازی این شهرستان با هماهنگی مقامات قضایی ابتدا سکونت برای 10خانوار را در اولین مرحله ممنوع اعلام کردند.
مدتی از تخلیه این 10 واحد نگذشته بود که بار دیگر 30 واحد در خط قرمز سکونت قرار گرفت و صاحبان آنها نیز ناچار شده اند واحدهای تحویلی خود را ترک کنند.
به گفته مسوولان امر، فعلا 10 بلوک ساختمانی که هر بلوک از 6 واحد تشکیل شده ، در خط قرمز سکونت قرار دارند.
تخلیه این واحدها برای خانواده هایی که همه دارایی خود را برای تهیه مسکن مهر هزینه کرده اند، بسیار تلخ بوده و بیشتر آنها توان تهیه مسکن استیجاری را ندارند.
خانواده 'غفور خلیلی فر ' اولین خانواده ای بود که مسکن مهر خود را تخلیه کرده است در مورد وضعیت واحد تحویلی اش گفت: در نخستین روزهای سکونت همه چیز در امن و امان بود، اما بعداز چند روز ترک برداشتن دیوارها و شنیده شدن صدای های عجیب و غریب آغاز شد.
وی ادامه داد: جابجایی ستونها و دیوارها، تکیه دادن برخی بلوک ها به یکدیگر و نشست واحدها دلیل این صداها و نیز ترک برداشتن دیوارها بود.
'خلیلی فر ' تصریح کرد: من از دولت به خصوص مسوولان دست اندرکار این پروژه، می خواهم خانه ام را با همه هزینه هایی که صرف کرده ام تحویل دهند.
یکی دیگر از ساکنان این مجتمع نیز گفت: مسئولان مرتبط با این پروژه ابتدا بدون اینکه اطلاع رسانی کرده باشتد با نصب بنری خواستار تخلیه ساکنین از واحدها شدند سپس آب و برق منزل ما قطع کردند.
خانم طاقانی افزود: تعدادی از ساکنان توانسته اند با تهیه جایی واحد خود را تخلیه کنند اما بسیاری از ساکنین مسکن مهر توانایی اجاره مسکن جدید را ندارند.
'ابراهیم حسن زاده' یکی دیگر از ساکنان این واحدهای مسکونی که اخیرا حکم تخلیه منزل مسکونی خود را از مسکن مهر کلاله دریافت کرده، گفت: معمولا برای احداث چنین مجتمع بزرگی چندین مهندس کارشناس جوانب مختلف امور را بررسی می کنند برای من این سوال مطرح است این آقایان زمین شناس و خاک شناس با آن همه آزمایش هایی که صورت گرفته متوجه ' لسی' بودن خاک محل احداث مجتمع نشده اند؟
وی تصریح کرد: زمانی که خریداران واحدهای مسکن با خوشحالی مشغول اثاث کشی و نقل مکان به منزل جدید بودند هرگز فکر نمی کردند روزی برای خانه ای که با خون و دل خریده اند رای تخلیه صادر شود.
حسن زاده مدعی شد که براساس نظر کارشناسان، خاک لسی با کمترین رطوبت وآب از هم می پاشد و مناسب با ساخت و ساز و احداث چنین پروژه عظیمی نیست.
وی همچنین گفت: مسئولان به جای اینکه فکر اساسی درجهت حل قطعی مجتمع بکنند و دهها خانوار را از نگرانی در اورند، زمان را از دست می دهند از دست اندرکاران تقاضا می کنیم قبل از اینکه اتفاق ناگواری بیافتد، تدبیر کنند.
نماینده مردم کلاله در مجلس شورای اسلامی ضمن تایید این مطلب علت این حادثه را جانمایی اشتباه و احداث ساختمان در زمینی غیر استاندارد اعلام کرد.
'عبدالکریم رجبی ' در گفتگویی، افزود:برای حل مشکل ساکنان مسکن مهر کلاله سازمان همیاری شهرداری های گلستان و فرمانداری کلاله مقرر کرده اند، برای هریک از ساکنان بلوک های آسیب دیده خانه اجاره ای تا سقف 80 میلیون ریال تهیه شود.
رجبی تاکید کرد: این مبلغ ودیعه مسکن می باشد و تا حل مشکل مسکن مهر، این مقدار پول نزد ساکنان برای اجاره مسکن باقی خواهد ماند.
مدیرعامل سابق شرکت مسکن سازان که اجرای پروژه مسکن مهر کلاله را به عهده داشته است پیرامون اجرای پروژه مسکن مهر کلاله گفت: در سال 1387 با تائید ستاد مسکن این شهرستان، اداره مسکن و شهرسازی وقت قطعه زمینی به مساحت 5/5 هکتار از اراضی شیب دار شمال شرقی کلاله خریداری کرد.
احمر احمدی راد افزود: سپس با مدیریت مسکن و شهرسازی، نقشه بردار، زمین شناس و خاک شناس معرفی و کارهای اولیه بر روی زمین مذکور انجام گرفت.
وی گفت: براساس آئین نامه بند 'د' تبصره 6 قانون بودجه 1386درخصوص تامین مسکن کشور، اداره مسکن و شهرسازی سابق طراحی و تائید نقشه ها، نظارت پیشرفت فیزیکی پروژه ها در تمام مراحل ساخت و ساز پروژه مسکن مهر را به عهده داشته است.
احمدی راد افزود: با پایان یافتن عملیات اجرایی ساختمانها ، پروژه مزبور تائید و از سوی شهرداری کلاله پروانه بهره برداری صادر شد.
وی ادامه داد: پس از پایان کار ساختمانی ، شرکت مسکن سازان به عنوان مجری پروژه منحل شد.
احمدی راد همچنین ادامه داد: با توجه به نظر کارشناسان نظام مهندسی و کارشناسان ناظر عالیه مسکن و شهرسازی، نظریه کارشناسان دادگستری، مشکل اساسی مسکن مهر کلاله آب و خاک نامناسب همچنین اشتباه ژئوتکنیک (خاک شناس) و طراحی ساختمان بوده است.
پیمانکار سابق مسکن مهر کلاله گفت: تعدادی از بلوکهای مسکن مهر کلاله به دلیل قرار گرفتن بر روی خاک 'لسی' و نشست پیدا کردن زمین با مشکل مواجه شده و عده ای خانه های خود را تخلیه کرده اند.
'عبدالوحید بیانی ' افزود: زمینی که مجتمع مسکونی مهر کلاله در آن احداث شده بدون مطالعه کافی انتخاب شده و مناسب برای اجرای این پروژه نبوده است.
وی مدعی شد، زمان تهیه زمین برای مسکن مهر کلاله هر هکتار زمین در حاشیه شهر که امکانات آب وبرق و گاز نیز براحتی قابل دسترس بود، یک میلیون ریال قیمت داشت.
بیانی گفت: با وجود این ، مسئولان وقت این زمین را در بیرون از شهر و بر روی تپه ای به مبلغ 100میلیون تومان خریدند که قیمت واقعی آن حدود 30 میلیون تومان بود ضمن اینکه مناسب ساخت و ساز هم نبود.
وی زمین خریداری شده را 55 هزار متر مربع اعلام کرد و گفت: 600 میلیون تومان برای تهیه این زمین پرداخت شد در حالی که حدود 700 متر آن به دلیل قرار گرفتن در شیب قابل استفاده نبود.
مدیرکل پیشین اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان چندی پیش در گفگویی اعلام کرد: مسکن مهر کلاله، به علت بی تدبیری پیمانکار و مهندس ناظر در حال ریزش است و ممکن است خسارات سنگینی به ساکنین آن وارد شود.
حسین علی خواجه مظفری این سوال را مطرح کرد که آزمایش خاک و ژئوتکنیک مسکن مهر کلاله به چه صورت انجام شده که اجازه دادند بر روی این زمین ساخت و ساز انجام شود.
وی تصریح کرد: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هیچ مسوولیتی در این خصوص ندارد، چون مسئولیت این اداره کل در پروژه های مسکن مهر دولت گذشته، ساماندهی شرکت های تعاونی، انتخاب اعضای هیات مدیره و اعضای این تعاونی ها بوده است.
خواجه مظفری ادامه داد: قبل از ادغام دو وزارتخانه راه و ترابری و مسکن و شهرسازی، وزارت مسکن و شهرسازی اعلام کرد، تمامی مراحل ساخت و تحویل واحدهای مسکن مهر بر عهده وزارت مسکن و شهرسازی و در استان ها بر عهده ادارات کل آنها می باشد.
فرماندارکلاله هم در این مورد گفت:مجتمع مسکن مهر کلاله مسائل و مشکلات زیادی را درخود جای داده است و در ابعاد مختلف نیاز به بررسی و کارشناسی دارد.
نصرت برزگر'در گفتگویی،افزود: جهت تامین حقوق حقه ساکنینی که برای داشتن سرپناه و صاحب خانه شدن هزینه های زیادی را متحمل شده حتی فرش زیرپای خود را نیز فروخته اند، فرمانداری حتی یک قدم عقب نشینی نخواهد کرد و تا حصول نتیجه نهایی پیگیر موضوع است.
وی گفت : دستگاه قضایی شهرستان برابعاد مختلف این قضییه اشراف کامل دارد و در جهت رسیدن حق به حق دار، پیگیر موضوع می باشد.
همچنین یکی از کارشناسان امور آبی عبور سفره آب زیر زمینی چشمه نیل از زیر مسکن مهر را عامل بروز چنین مشکلاتی دانست و گفت: به احتمال قوی این امر نیز بی اثر در بروز این مشکل نیست.
وقوع این اتفاقات در شهرستان کلاله موجب بروز برخی بدبینی ها در مردم شده است بطوریکه برخی امکان تبانی در تهیه زمین، و نیز تقلب در آزمایشات خاک شناسی را موجب این امر می دانند.
رسیدگی به این مشکل که اکنون قریب به 60 خانوار دچار آن هستند و ممکن است در آینده خانواده های دیگری را شامل شود، باید در اولویت کارهای مسئولین امر باشد.
بررسی و تشخیص مقصر این حادثه و نیز محاکمه آنها ، یکی از خواست های به حق ساکنان این مجتمع است تا بار دیگر جان و مال مردم دستخوش اهمال و سودجویی احتمالی نشود.
منبع: ایرنا
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده