جشنواره بازی های بومی محلی در کلاله برگزار شد / فراموشی بازی های سنتی دلیل مشکلات حرکتی نسل جدید

1403-09-02 05:09:17
0
82

جشنواره بازی های بومی و محلی و پیاده روی همگانی دهستان کنگور به مناسبت هفته تربیت بدنی در رشته هایی چون چوب بازی,خسو خسو,قلعه پوده,کشتی کج گردان و... با همکاری شورای اسلامی و دهیاری، فرمانداری و اداره ورزش و جوانان کلاله و بنیاد نیمروز در دبستان شهید رجایی کنگور برگزار شد.

 

به گزارش کلاله خبر، محمد آذری، مدیر بنیاد نیمروز صبح دو شنبه در گفتگو با رسانه های استان، درباره جشنواره بومی و محلی و همایش پیاده روی خانوادگی دهستان کنگور، ضمن تاکید بر نقش بازیهای بومی و محلی در فرهنگ عامه اقوام ایرانی گفت:استان گلستان به عنوان رنگین کمان اقوام دارای بازی های بومی و محلی گوناگونی از اقوام فارس، سیستانی، ترکمن، قزل باش، قزاق، مازندرانی و کرمانچ دارد که با کمی برنامه ریزی می تواند گره گشای بسیاری از مشکلات فرهنگی ما باشد.

وی افزود: اگر دختران دانش آموز ما از نظر حرکتی رنج می برند و پسران دانش آموز ما در چنبره بازی های ساکن و گاه غرب رایانه ای گرفتار هستند یکی از دلایلش این است که ما نسبت به بازی های سنتی و میراث معنوی نیاکان خود کم لطف بودیم.

وی گفت: هیئت بازی های بومی و محلی و ورزش روستایی در واقع متولی اصلی ساماندهی، احیا و ترویج این میراث معنوی اقوام ایرانی است که متاسفانه در استان گلستان پس از گذشت ماه ها هنوز مجمع انتخابات آن برگزار نشده است تا متولی اصلی این ورزش و بازیهای جذاب, باقدرت به کارش بپردازد.

آذری ادامه داد: علی رغم تلاش های فراوان مدیرکل ورزش و جوانان گلستان و همکاران پرتلاش ایشان در سطح شهرستان و مناطق استان و موقعیت های چشمگیر در رشته های مختلف ورزشی، اما در حوزه ورزش بازی های بومی و محلی استان ما با چالش جدی روبرو هستیم که یقین دارم تا استاندار و نمایندگان استان وارد عمل نشوند این حوزه اثرگذار فاقد متولی دارای پشتوانه رای مجمع نخواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت جمعی و تعامل سازنده شورای اسلامی دهیار اداره ورزش و جوانان، فرمانداری کلاله و بنیاد نیمروز می تواند الگو ونمونه خوبی برای برگزاری چنین جشنواره های کم هزینه و پرفایده در سطح استان باشد.

وی تصریح کرد: در صورت عزم راسخ و همکاری مسئولان و فدراسیون ورزشی روستایی و بازی های بومی و محلی استان گلستان می تواند الگویی برای سایر استان ها اعم از برگزاری لیگ های منظم و رشته های فراوان و متعدد بازی های بومی و محلی باشد.

منصور تنهایی فر، دهیار روستای کنگور از توابع شهرستان کلاله هم گفت: روستای کنگور مرکز دهستان کنگور در 15 کیلومتری شرق کلاله با دو هزار نفر جمعیت ثابت است که در فصل کشاورزی این جمعیت افزایش می یابد.

وی افزود: ازجمله محصولات آن گندم، سویا و مقداری شالی است و 50 الی 60 درصد اراضی این روستا و اطراف کشت آبی است.

وی بیان کرد: 50درصد اقوام شیعانی، 40 درصد ترکمن و 10 درصد از دیگر اقوام در این روستا زندگی می کنند. این دهستان بزرگ ترین دهستان کلاله با حدود 43 روستای دارای دهیاری و حدود 50 تا 60 روستا بدون دهیاری است که جمعیت کل دهستان بالغ بر دو هزار و 300 نفر است.

تنهایی فر مهم ترین مشکلات روستا را نبود دبیرستان دخترانه، سالن ورزشی مناسب و زمین ورزشی، نبود مرتع و مشکل آنتن دهی تلفن همراه دانست و گفت:طرح هادی این روستا در سال 76 و زمانی که این روستا جزء استان مازندران بود تصویب شد و بدون استاندارد و نیمه کاره انجام و رها شده است که درحال حاضر خیابان ها و کوچه های آن فاقد جدول کشی است.

وی اظهار کرد: از ابتدای فاز اول طرح هادی مقاومت و استحکام مناسب را نداشته است./مهر

نظرات

متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده

ثبت دیدگاه

خانه شهرستان گلستان اخبار