سرویس گردشگری:

گردشگری در گلستان / سفری کوتاه از بندر گز در غرب تا مرواه تپه در مرز

1403-09-14 08:09:41
0
129

سرویس گردشگری: استان گلستان در آخرین روزهای فصل زمستان در حال فراهم کردن امکانات گردشگری و چشم انتظار هموطنانی است که خسته از یک سال کار و تلاش این منطقه را برای سفر و برخورداری از آرامش طبیعت برمی گزینند.

 

استان گلستان در جغرافیای گردشگری کشور به علت دارابودن مناظر بدیع و چشم اندازهای طبیعی و خیره کننده از جایگاه ویژه برخوردار بوده و علاوه بر زیبایی فصول، وجود اقوام مختلف با گویش، آداب و رسوم و فرهنگ های خاص این رنگین کمان را کامل کرده است.

گلستان به علت موقعیت جغرافیایی و قدمت تاریخی جاذبه های گردشگری متعدد مانند برج های تاریخی میل گنبد و میل رادکان، مدارس و تکایای باستانی، مقبره مشاهیر، تپه های باستانی، کاخ های قدیمی، غارها و کاروانسراها، پارک های جنگلی از جمله پارک بین المللی گلستان، آبشارها، چشمه سارها، جنگل و تالاب های بین المللی، گل فشان ها، دهکده های ییلاقی و از همه زیباتر شبه جزیره آشوراده در دریای خزر دارد.

این استان با داشتن مناطق و شهرستان های زیبا هرساله گردشگران داخلی وخارجی زیادی را به خود جذب می کند که آمار 13میلیون مسافر ایام نوروز 92 از آن جمله است.

از سوی دیگر مردم استان قبل از سفر گردشگران سوغات آنها را فراهم می کنند که شامل جاجیم، صنایع دستی، ابریشم بافی رامیان، ماهی، خاویار، پنبه، حلوا اماج، نان شیرینی، زنجبیلی، نون عیدی (کلمبو)، قُطاب، پشت زیک (کنجدی) بابتو، پادرازی، قالیچه، پشتی ترکمنی، حلوا گردویی، نان بهارهٔ تورشو چُرَگ، نان کاک و نان شیرمال است.

همچنین استان گلستان یکی از قطب‎های گردشگری کشور است که انواع گردشگری نظیر کشاورزی، تاریخی، آبی، کوهستانی، مذهبی و روستایی را می‎توان در آن یافت و مهمتر از همه این استان گذرگاه زوار امام رضا ( ع ) از چهار گوشه ایران است که حداقل یک شب را در ان بیتوته می کنند .

اما این زیبایی ها در قالب شهرها و روستاهای استان نمود یافته که در ادامه سفری کوتاه به شهرستان های استان از غرب به سمت شرق و شمال شرق داریم:

بندرگز

---------

این شهرستان در منتهی الیه غربی و در فاصله 42 کیلومتری مرکز استان گلستان و در مسیر تهران - ساری- گرگان واقع شده است، جمعیتی بالغ بر 48227 نفر و وسعتی در حدود 31/239 کیلومتر مربع داشته و شامل دو شهر بندرگز و نوکنده و چندین روستا است.

جاذبه های گردشگری آن در راستای دریا، جنگل، اماکن تاریخی و صنایع دستی تعریف شده و از جمله مراکز دیدنی آن اسکله توریستی، ساحل دریا، چشمه قلقلی، توسکا چشمه، چشمه بلبل، جنگل باغو، جنگل وطنا، خلیج گرگان، سیکاپل، جرکلباد، امامزاده حبیب الله و امامزاده سفید چال و امامزاده علیرضا و بازار هفتگی سه شنبه بازار است.

صنایع دستی شهرستان بندرگز شامل گلیم بافی، نمدمالی، سوزن دوزی است.

امامزاده حبیب الله نوکنده در مسیر جاده بین المللی تهران- گرگان روبروی جاده روستای لیوان شرقی، امامزاده علیرضا سرطاق در همین مسیر در روستا سرطاق، مسجد محمدیه بندرگز در خیابان شهید اسدی عرب، مسجد امام حسین (ع) در مسیر جاده بندرگز- بندر ترکمن- جنب ره بند باغو کناره واقع شده اند.

اسکله و بازارچه بندرگز نیز در ضلع شمالی این شهر واقع شده و از جاده آسفالته برخوردار است و امکاناتی همچون بازارچه، رستوران و آلاچیق برای استراحت موقت گردشگران دارد.

پارک جنگلی باغو ، جر کلباد، سیکاپل ، امام زاده اسماعیل، چشمه قلقلی از دیگر جاذبه های گردشگری این شهرستان است.

کردکوی

----------

این شهرستان در فاصله 27کیلومتری گرگان مرکز استان و در غرب گلستان واقع است، افزون بر 75هزار نفر جمعیت و مساحتی در حدود 94/818 کیلومترمربع دارد.

چشم اندازهای طبیعی زیبا و اماکن تاریخی و صنایع دستی موقعیت گردشگری مناسبی را برای این شهرستان بوجود آورده است.

از صنایع دستی کردکوی می توان به حصیربافی، نمد مالی، بافتن چادر شب و جوراب و دستکش پشمی اشاره کرد.

بخشی از مناطق گردشگری و باستانی این شهرستان نیز شامل منطقه حفاظت شده جهان نما، روستای ییلاقی درازنو، پارک جنگلی امام رضا (ع)، برج رادکان، شهر قدیمی تمیشه و دیوار تمیشه، قلعه شاه نشینی، قلعه تاق و غارهای ˈیخچال، گنج خانه، اژدر غار، جهان نماˈ، امامزاده روشن آباد، امامزاده النگ، امامزاده چهار کوه، جاده شاه عباسی و آبشار دوآب و بازار هفتگی آن یکشنبه بازار است.

شهر قدیمی تمیشه و دیوار آن درغرب روستای سرکلاته خرابشهر از توابع شهرستان کردکوی قرار دارد و به صورت تپه های پست و مرتفع دیده می شود.

فاصله این محوطه تا مرکز شهرستان کردکوی حدود ده کیلومتر بوده و دیدن آن برای علاقمندان به آثار تاریخی و قدیمی خالی از لطف نیست.

برج رادکان دیگر بنای تاریخی این شهرستان نیز در حدود 40کیلومتری جنوب کردکوی و در نزدیکی روستای رادکان واقع است.

پارک زیبا و جنگلی امام رضا (ع) کردکوی نیز در چهار کیلومتری جنوب این شهر و با امکاناتی همچنین آبخوری، سرویس بهداشتی، مبلمان و کمپینگ قرار دارد.

از سوی دیگر دهکده ییلاقی درازنو نیز در ارتفاعات جنوب شرقی کردکوی و در 35 کیلومتری این شهر با جاذبه هایی همچون کلبه های چوبی و آب و هوای مناسبت واقع است.

بندرترکمن

-------------

این شهرستان که از شهرهای غربی گلستان است، در فاصله 40 کیلومتری از گرگان واقع شده و افزون بر 61هزار نفر جمعیت و مساحتی در حدود 41/291 کیلومتر مربع دارد.

بندرترکمن با وجود جاذبه های طبیعی مانند دریا، جزیره آشوراده و صنایع دستی ترکمن، یکی از مهمترین مراکز گردشگری استان محسوب می شود.

صنایع دستی این شهرستان قالی، قالیچه و پشتی ترکمنی، سوزن دوی، زیورآلات و نمدمالی است.

از مهمترین مناطق گردشگری و تاریخی شهرستان ترکمن می توان از جزیره آشوراده، اسکله توریستی ساحل دریا، میدان سوارکاری ،پادگان روسها، زیارتگاه بهاءالدین نفشبندی و آرامگاه آق امام نام برد.

بازارچه مرزی در کنار ساحل و بازار هفتگی دوشنبه بازار، پادگان روسها واقع درجزیره آشوراده ، زیارتگاه بهاءالدین نقشبندی در فاصله 10کیلومتری شمال شرقی بندرترکمن و از همه مهمتر آشوراده در فاصله 2 کیلومتری شهر و در دل آب و بازارچه ساحلی از جاذبه های گردشگری این شهرستان محسوب می شوند.

گمیشان

------------

این شهرستان در فاصله 45 کیلومتری از مرکز استان گلستان واقع بوده و دارای حدود 60هزار نفر جمعیت و مساحت 1285 کیلومتر مربع است.

وجود آثار تاریخی و تپه های باستانی، نشان از فرهنگ و تاریخ دیرینه این شهرستان دارد، این منطقه همچنین نقطه آغاز دیوار تاریخی گرگان که تا شرق گلستان ادامه یافته ، است.

صنایع دستی شهرستان گمیشان بیشتر تولید قالیچه، قالی، گلیم، نمد، پشتی، روسری ترکمنی، جاجیم و فرش های دستباف است که علاوه بر ایجاد اشتغال برای زنان و دختران ترکمن نقش مهمی در صادرات کشور دارد.

از سوی دیگر وجود آبزیان گوناگون و بویژه ماهیان خاویاری در سواحل این شهرستان، زمینه فعالیت شرکت های تعاونی خاویاری پره را فراهم نموده و با سرمایه گذاری و بهره برداری صحیح می توان علاوه بر ایجاد فرصت های شغلی، صادرات این محصول را نیز توسعه داد.

از مناطق گردشگری و باستانی این شهرستان، تالاب گمیشان، گل افشان نفت لیجه، بافت قدیم شهر گمیشان، موزه مردم شناسی، دیوار تاریخی گرگان و قیزلر قلعه و نیز سه شنبه بازار است.

آق قلا

--------

شهرستان آق قلا که در 15کیلومتری شمال گرگان و در کنار رودخانه گرگانرود قرارگرفته، دارای جمعیتی بالغ بر109هزار نفر و وسعتی در حدود 52/1763کیلومترمربع است.

از صنایع دستی مردم این منطقه می توان قالی، قالیچه و پشتی ترکمن، زیورآلات، ساخت دو تار سنتی و سوزن دوزی را نام برد.

اماکن دیدنی و گردشگری این شهرستان شامل میدان اسب دوانی، گل افشان قارینیارق، پل تاریخی آق قلا و دیوار دفاعی گرگان و پنجشنبه بازار است.

از جمله آثار تاریخی و دیدنی این شهرستان پل آق قلا بر روی رودخانه گرگانرود در داخل شهر و سد وشمگیر در 27کیلومتری شمال شرقی آن است.

بیشتر ساکنان شهرستان های آق قلا، بندرترکمن و گمیشان در استان گلستان را هموطنان ترکمن تشکیل می دهند.

گرگان

--------

شهرستان گرگان مرکز استان گلستان شهری زیبا و نگینی در طبیعت چشم نواز شمال ایران باوسعت 81/1615 کیلومترمربع و جمعیتی بالغ بر 450هزار نفر با جاذبه های فراوان طبیعی و تاریخی و یکی از شهرهای سیاحتی و میعادگاه عاشقان طبیعت و دوستداران تاریخ است.

آثاری که متعلق به دوران قبل از تاریخ از نقاط مختلف این شهرستان از جمله تورنگ تپه و شاه تپه بدست آمده نمایانگر حضور دیرینه انسان در این منطقه و نشان دهنده تمدن آن در هزاره ششم پیش از میلاد است.

نام قدیم آن هیرکانیا بوده و مرکز ایالت هیرکانی در زمان اشکانیان بوده است.

مرکز گلستان دارای جاذبه های زیبای گردشگری مشتمل بر کوهسارها، دره ها، رودخانه ها، آبشارها، چشمه سارها و جنگل های سرسبز می باشد.

از جمله پارکهای جنگلی آن ناهارخوران، النگ دره، قرن اباد، شصت کلاته، قرق و گرمابدشت بوده و پارک شهر، سدنومل، آب گرم و ابشار دوقلوی زیارت، هزارپیچ، بازارنعلبندان، چهارشنبه بازار و دهکده های توریستی زیارت و شاهکوه از دیگر نقاط دیدنی این شهرستان است.

بلندترین ارتفاعات شهرستان گرگان با 3500متر و از نقاط دیگر دیدنی و باستانی و مذهبی آن، کاخ آقامحمدخان، کاخ موزه سلطنتی، موزه گرگان، مسجد جامع، مدرسه عمادیه، بافت قدیم شهر و خانه تقوی، کبیر و باقری و تکایای محلات قدیمی، کاروانسراهای سنگی، قزلق، دیملو، رباط سفید) و حمام قدیمی( سفره خانه سنتی )، تورنگ تپه، شاه تپه، خرگوش تپه، قلعه خندان، نرگس تپه است.

همچنین امامزاده های اسحق (نور)، عبدا...،نه تن ،مرادبخش، محسن، بی بی هوربی بی نور، طیب قرن اباد در این شهرستان واقع بوده و سوغات و ره آورد سفر به این منطقه علاوه بر قالی، قالیچه، جاجیم و منسوجات و صنایع روستایی، شیرینی های محلی حلوا اماج، نان خرمایی، زنجیبیلی، نانک( پادرازی) است.

اماکن زیارتی گرگان که آماده ارائه خدمات به مسافران نوروزی هستند شامل استانه مبارکه امامزاده عبدا... ،امامزاده اسحاق(ع)، مسجدالرضا(ع)،امامزاده نه تن، امامزاده طیب قرن اباد، امامزاده عبدا... زیارت، سقاخانه حضرت ابوالفضل(ع)، مسجد صاحب الزمان(ع) قرق،مسجد ولیعصر(عج) بلوار جرجان، مسجد امام خمینی (ره)، مسجد سلمان فارسی است.

از دیگر مکان های گردشگری آن بازارچه قیصریه است که دائمی بوده و در زمینه تولید و عرضه محصولات صنایع دستی فعالیت دارد.

این بازارچه در فضایی به مساحت 1800 مترمربع با 80 غرفه درخیابان دانشگاه آزاد اسلامی گرگان واقع است.

در این بازارچه هنرمندان با ارائه محصولاتی چون بافته های داری، انواع رودوزی های سنتی، صنایع چرم سازی، نگارگری، انواع البسه محلی استان، ملیله کاری، کاشی سنتی، قلمزنی ،منبت ،معرق ،مشبک ،سفال ،شیشه گری ،نساجی سنتی فعالیت دارند.

از سوی دیگر کاروانسراهای قزلق، دیمه لو، رباط سفید، کاخ آغامحمد خانی، ارتفاعات روستای ییلاقی شاهکوه، جنگل رنگو و توسکستان، سد کوثر، امام زاده عبدالله، شاهزاده قاسم، امام زاده نه تن، تکایای پاسرو، نعلبندان، میخچه گران و میدان عباسعلی از دیگر دیدنی های این شهرستان است.

علی آبادکتول

---------------

این شهرستان با جمعیتی بالغ بر 132هزار نفر وسعتی حدود 19/1160 کیلومتر مربع داشته و در فاصله 40 کیلومتری از مرکز استان واقع است و بدلیل جاذبه های طبیعی و تاریخی و صنایع دستی متنوع از جمله مراکز عمده گردشگری در استان گلستان است.

شغال تپه از کهن ترین یادگار استقرار بشر در شهر علی آباد کتول واقع است و به دوران تاریخی تعلق دارد.

از صنایع دستی این شهرستان می توان به قالی بافی، نمدمالی، بافت پارچه های ابریشمی و پشمی، خورجین دوزی و چادر شب بافی و سوزن دوزی و نواربافی و لباسهای محلی کتول اشاره کرد.

از مراکز مهم باستانی و گردشگری این شهرستان آبشار زیبای کبودوال و پارک جنگلی کبودوال، دهکده های ییلاقی ˈافراخته، زرین گل الستان و سیاه مرز کوهˈ، ارتفاعات شاهوار، چلچلی ذخیره گاه های جنگلی ˈافرا تخته، پونه آرام، زرین گل و سورکشˈ و زیستگاه های ˈمارال، ذربین و سرخه دار و زیستگاه انحصاری سرونوشˈ رودخانه و دهانه زرین گل، دهنه زیبای محمد آباد، امامزاده الازمن، معصوم آباد، شیخان و 8 امامزاده دیگر است.

همچنین نرگس تپه شیرین آباد، قزقلعه و توران گلین و بازار هفتگی علی آباد کتول، نوع لباس و موسیقی محلی برخی از اقوام از دیگر توانمندی های گردشگری این شهرستان است.

کمتر مسافری در سفر به استان گلستان و شهر علی آبادکتول از دیدن آبشار تمام خزه ای و زیبای کبودوال چشم می پوشد، در محوطه جنگلی اطراف این آبشار نیز صدای آب در سکوت جنگل جلوه های زیبایی از خلقت خدا را نشان می دهد.

رامیان

-------

این شهرستان از نظر طبیعی به دو قسمت جلگه ای و کوهستانی تقسیم می شود، رامیان ، دلند و خان ببین از شهرهای این شهرستان است، براساس آخرین سرشماری جمعیتی بالغ بر 82هزار نفر و وسعتی در حدود 73/780 کیلومترمربع دارد.

این شهرستان در فاصله 75 کیلومتری از مرکز استان گلستان واقع شده و دارای جنگل های غنی و چشم اندازهای زیبا است.

مهمترین اماکن گردشگری و تاریخی این شهرستان چشمه گل رامیان و سرخه کمر، غار شیرآباد، قلعه ماران، پارک جنگلی آهنگران، پارک جنگلی دلند، دهکده توریستی پاقلعه. آبشارهای شش گانه شیر آباد -جوزک و ارتفاعات ییلاقی پشمکی، بادو، النگ و پاقلعه هستند.

همچنین امامزاده پیرخان ببین. امام زاده قاسم دلند و بقعه متبرکه بی بی حلیمه خاتون، امامزاده پیر بی بی، امامزاده قاسم، مسجد سادات، تپه های سنجران، باقر آباد، توران فارس، انجیلو، نقارخانه، مدرسه و کاخ رضا شاهی و حمام قدیمی اروج و مسجد سادات، قلعه محمود، قلعه نور، قلعه کافر و قلعه امیرخان از دیگر دیدنی های رامیان است.

صنایع دستی رامیان عبارت از ابریشم بافی، تهیه منسوجات ابریشمی از جمله لباس های محلی، حوله، دستمال و چادر شب بوده و بازار هفتگی رامیان سه شنبه بازار می باشد.

از جمله محصولات کشاورزی شهرستان توت فرنگی، گندم، شالی، محصولات باغی و صیفی است.

باغ تاشته، اردوگاه تفریحی انجیلو چشمه، ارتفاعات ییلاقی بادو اولنگ، روستای ییلاقی پاقلعه و ارتفاعات قلعه میران، ارتفاعات ییلاقی و چشمه پشمکی، چشمه نیلبرگ، چشمه سید کلاته و دیو چشمه از دیگر مناطق گردشگری این شهرستان است.

آزادشهر

-------------

این شهرستان در فاصله 77 کیلومتری شرق گرگان درمحل تلاقی مسیرهای گرگان - گنبدکاووس- شاهرود - مشهد و نیز مسیر تهران - گرگان - مشهد واقع شده و دارای چشم اندازهای طبیعی و تاریخی بسیاری است.

این شهرستان مساحتی در حدود 74/872 کیلومترمربع و جمعیتی بالغ بر 93هزار نفر دارد و از جاذبه های گردشگری، فرهنگی و مذهبی آن بقعه متبرکه امامزادگان آق امام که بر بلندای تپه ای زیبا و مشرف بر منطقه دیدنی آزادشهر واقع گردیده، است.

پارک جنگلی شهرداری، پارک شبنم نوده خاندوز، بافت قدیم روستای فارسیان، کاخ پهلوی (خوش ییلاق)، پل غزنوی و زائرسرای امام هشتم از دیگر مناطق دیدنی و امکانات برای گردشگران است.

بازار هفتگی آزادشهر، شنبه بازار و صنایع دستی این شهر شامل ابریشم بافی، تهیه منسوجات ابریشمی و لباس های محلی می باشد.

گنبدکاووس

-------------

گنبدکاووس بزرگترین شهرستان استان گلستان از لحاظ وسعت محسوب می شود، دارای مساحتی حدود 32/5071 کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 302185 نفر بوده و فاصله آن تا گرگان 98 کیلومتر است و با توجه به سکونت قومیت های مختلف در آن رنگین کمانی از اقوام را تشکیل داده است.

مهمترین مراکز گردشگری و باستانی این شهرستان شامل بلندترین برج آجری جهان به عنوان میل گنبد، تالاب های بین المللی آلماگل، آلاگل و آجی گل، بازارچه مرزی اینچه برون، یاریم تپه، گبری قلعه، شهر باستانی جرجان، امامزاده یحیی بن زید و بقعه دانشمند هستند.

همچنین شهر قدیم جرجان و بخشی از دیوار گرگان در محدوده این شهرستان واقع است.

بازار هفتگی آن جمعه بازار بوده و از صنایع دستی این شهرستان قالی بافی، گلیم بافی، پلاس، دوتارسازی، زیورآلات، سوزن دوزی، رنگرزی و نمدمالی و از شیرینی های محلی این منطقه تاتارچرک و بیشمه است.

مینودشت

------------

این شهرستان در ناحیه شرقی استان گلستان، در دنباله دامنه کوههای البرز شرقی در فاصله 116 کیلومتری از مرکز استان واقع شده است.

مساحت این شهرستان حدود 57/1576 کیلومترمربع و جمعیت آن بالغ بر 134311 نفر است.

نام قدیم مینودشت حاجیلر بوده، این شهرستان با توجه به مناظر طبیعی، تفریحگاه های زیبا، وجود آثار باستانی، صنایع دستی و تولید ابریشم و تولید عسل یکی از جاذبه های گردشگری گلستان محسوب می شود.

از جمله اماکن گردشگری و باستانی شهرستان مینودشت شامل جنگل باقرآباد و فارسیان، تنگه چهل چای، آق چشمه، ماهی پران، دشت حلقه، غارهای ˈمبارک آباد، سیدرشید، فرنگ، وکیارامˈ ماران کوه، کهنه حمام و امامزاده جعفر(ع) است.

قدیمی ترین بقایای حضور انسان که در استان گلستان شناخته شده در غار کیارام بدست آمده است که به دوره پارینه سنگی میانه (موسترین) تعلق دارد.

بازار هفتگی مینودشت سه شنبه بازار می باشد و از صنایع دستی آن گلیم بافی، قالی بافی و چادر شب بافی سوزن دوزی و ابریشم بافی و سراجی نمدمالی را می توان نام برد.

همچنین دشت حلقه بعنوان وسیع ترین سایت باستانی استان گلستان که 338 هکتار وسعت دارد در این شهرستان قرار گرفته است.

کلاله

------

این شهرستان در منتهی الیه شرقی گلستان در فاصله 136 کیلومتری از مرکز استان واقع شده است.

کلاله با وسعت 43/1752 کیلومترمربع و جمعیتی بالغ بر 106948 نفر ، شامل دو بخش مرکزی و پیشکمر می باشد.

از جمله مراکز گردشگری طبیعی و آثار تاریخی این شهرستان چشمه زاو، آق سو، زیارتگاه خالد بن سنان (خالد نبی) و مزار باستانی آن و زیارتگاه امام زاده عبدا... و سه کارگاه کاوش باستان شناسی در دیوار تاریخی گرگان به نام های قره دیب، یساقلیق و کارگاه قره سیر( کرگز) است.

بازار هفتگی کلاله یکشنبه بازار می باشد و از صنایع دستی آن می توان به گلیم بافی، قالی بافی، ابریشم بافی، چادر شب بافی و پلاس اشاره کرد.

همچنین از مناطق قدیمی ودیدنی این شهرستان زیارتگاه خالد بن سنان است که در فاصله 55کیلومتری شمال شرقی کلاله واقع شده و از مشرق به کوههای باباشملک و از شمال ، جنوب و غرب به هزار دره اطراف پیوسته است.

گالیکش

---------

این شهرستان محل تلاقی سه استان گلستان، خراسان شمالی و سمنان و به عنوان گلوگاه استان در منتهی الیه شرقی آن بشمار می آید.

گالیکش که مدت طولانی از شهرستان شدن آن، نمی گذرد، از شمال به کلاله وگنبدکاووس، از جنوب به استان سمنان، از شرق به استان خراسان شمالی و شهرستان بجنورد و از غرب به مینودشت محدود و متصل می شود.

این شهرستان در فاصله 123 کیلومتری از گرگان واقع شده، مساحت آن حدود 1000 کیلومترمربع و جمعیت آن بالغ بر60000 نفر است.

شهرستان گالیکش با توجه به مناظر طبیعی، تفریحگاه های زیبا، وجود آثار باستانی صنایع دستی و تولید ابریشم و تولید عسل یکی از جاذبه های گردشگری استان گلستان محسوب می شود.

از جمله اماکن گردشگری و باستانی گالیکش می توان به پارک ملی گلستان، آبشارهای لوه، آق سو، گلستان، موزه های حیات وحش وتاریخ طبیعی پارک ملی گلستان، آق چشمه، چشمه لال، ماهی پران، دشت حلقه، غارهای ˈمبارک آباد، سیدرشید، فرنگ، وکیارامˈ اشاره نمود.

بازار هفتگی گالیکش جمعه بازار است و از صنایع دستی آن گلیم بافی، قالی بافی و چادر شب بافی سوزن دوزی و ابریشم بافی و سراجی نمدمالی را می توان نام برد.

مراوه تپه

-----------

شهرستان مراوه تپه، در شرقی ترین نقطه استان گلستان واقع می باشد که از لحاظ موقعیت جغرافیایی از طرف شمال به کشور ترکمنستان و از شرق به استان خراسان شمالی و ازغرب به بخش داشلی برون شهرستان گنبدکاووس و از طرف جنوب به شهرستان کلاله (جنگل گلستان) منتهی می شود.

مساحت شهرستان حدود 3060 کیلومتر مربع بوده و جمعیت آن بالغ بر 50 هزار نفر بوده و دارای 2 بخش مرکزی و گلیداغ است.

از اماکن گردشگری مراوه تپه می توان به آرامگاه مختومقلی، مدرسه دینی سید قلیچ ایشان، آرامگاه ابوالقاسم جرجانی و آل خان بابا اشاره کرد.

آبشارهای بالی قایه-شارلوق. چشمه ساوه از اماکن طبیعی این شهرستان بوده و وجود پسته، انار، انجیر، زرشک وحشی نیز از سرمایه های خدادادی مراوه تپه محسوب می شود.

گندم، شالی، آفتاب گردان، زیره از استعدادهای کشاورزی و قالی ترکمن، نمد، گلیم بافی، پوستین دوزی از صنایع دستی مهم شهرستان مراوه تپه است.

از سوی دیگر در زمینه آمادگی استان برای پذیرش مسافران نوروزی دبیرستاد هماهنگی خدمات سفر گلستان نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در راستای خدمت رسانی مطلوب به گردشگران ومسافران نوروزی در سال 93، تمامی دستگاه های استان در مدت باقی مانده تا تعطیلات نوروزی برای استقبال و حضور میهمانان آماده می شوند.

ˈقربان عباسیˈ اضافه کرد: با ارائه خدمات مطلوب و شایسته به مسافران و گردشگران در ایام نوروز، تلاش می شود تا رضایتمندی و زمینه ماندگاری بیشتر آنان و نیز فرصت مناسب جهت توسعه و رونق بیشتر بخش گردشگری فراهم شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان ادامه داد: امسال در کنار کمیته گردشگری وکمیته روستایی، کمیته ˈاقوام و جشن آداب و رسومˈ در ستاد تسهیلات سفرهای استان ایجاد می شود.

وی در ادامه با اشاره به آمادگی استان برای اسکان 17هزار مسافر نوروزی و آماده سازی 215کلاس برای ارائه خدمات به گردشگران، تصریح کرد: همچنین تلاش شده تفرجگاه ها و پارک های جنگلی باتجهیز سرویس های بهداشتی وایجاد زیرساخت های مناسب گردشگری از جمله آلاچیق و سکوهای استراحت، آبخوری ها، روشنایی ها و نمازخانه، رفاه لازم را جهت گردشگران مهیا کنند.

عباسی همچنین تاکید نمود که تمامی دستگاه های دارنده مهمانسرا درمراکز تفرجی نسبت به رنگ آمیزی و زیباسازی واحد مربوطه اقدام نموده و تا تاریخ 24 اسفند سال جاری باید تمامی امور بهسازی، مرمت خیابان ها و زیباسازی شهرها از سوی شهرداری ها و دستگاه های اجرایی مرتبط به پایان برسد.

دبیرستاد هماهنگی خدمات سفر استان گلستان اضافه کرد: جمعیت هلال احمر نیز برای استقرار بالگرد امداد و نجات در استان اقدام و همچنین نصب کلیه چادرها و کمپ های خدمات رسانی ( امداد و نجات ، راهنمایی مسافران، نیروی انتظامی ، فنی و حرفه ای ) به شکل مناسب در طول مسیر انجام می شود.

وی افزود: در این ایام اکیپ های سلامت از بخش های مختلف (امامزاده ها با توجه به طرح آرامش بهاری، مساجد، سالن های ورزشی، مدارس، جایگاه های عرضه سوخت، رستوران ها ، هتل ها و تفرجگاه ها) بازدید به عمل می آورند.

به گفته وی، همچنین تربیت بدنی نسبت به اعلام سالن های دارای سیستم گرمایشی به ستاد اسکان (آموزش وپرورش ) و دبیرخانه ستاد (میراث فرهنگی) مبنی بر آمادگی این سالن ها برای پذیرش مسافران نوروزی در صورت بروز شرایط جوی نامناسب و درموارد ضروری تا تاریخ 25/12/92 اقدام خواهد کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، در ادامه گفت: مسائل ترافیکی نقاط پرترافیک جاده ها وشهرها مورد توجه کمیته انتظامی و راهور استان قرار گیرد و جایگاه های عرضه سوخت شامل گاز، بنزین، گازوئیل و نفت با ذخیره بیشتری آماده خدمات رسانی به مسافران باشند.

وی به فعالیت کمپ های بهداشتی، امداد و نجات و پزشکی براساس برنامه ریزی انجام شده و با آمادگی کامل اشاره کرد و بر هماهنگی و همکاری لازم از سوی دستگاه های اجرایی مرتبط برای ساماندهی منازل استیجاری با مجری طرح تاکید نمود.

عباسی تعیین کشیک بانک ها برای فعال بودن خودپردازها در ایام تعطیلات را ضروری برشمرد و گفت: کمیته حقوقی نیز لیست کشیک ویژه کارکنان و قضات در سطح استان را ارائه و تعزیرات حکومتی نسبت به اعلام فهرست کشیک شعبات رسیدگی به تخلفات اقتصادی و صنفی اقدام نماید.

وی همچنین بر آمادگی شهرداری ها و دهیاران بویژه دهیاران روستاهای هدف گردشگری جهت ارائه خدمات به مسافران نوروزی و تشکیل کمیته جشن ها و اقوام تاکید کرد و افزود: تامین روشنائی در معابر و تفرجگاه ها از سوی متولیان انجام و در صورت مشکل تا 26/12/92 نسبت به رفع آن اقدام شود.

عباسی اضافه کرد: ستاد تسهیلات سفرهای استان فعالیت خود را از 25 اسفند 92 آغاز می کند و تا 15فروردین 93 آماده خدمت رسانی خواهد بود.

گلستان یکی از مناطق سرسبز و دیدنی در شمال ایران با مساحتی افزون بر 20هزار کیلومترمربع در جنوب شرقی دریای خزر واقع شده است.

این استان مرزی از شمال به جمهوری ترکمنستان، از جنوب به استان سمنان، از شرق به استان خراسان شمالی و از غرب به استان مازندران محدود می شود.

جمعیت استان که حدود یک میلیون و 800هزار نفر گفته می شود در 14 شهرستان شامل 29شهر، 25 بخش و 56 دهستان در قالب افزون بر 900روستا زندگی می کنند.

بخشی از زیبایی گلستان بدلیل جغرافیای طبیعی آن است که شامل سه بخش کوهستانی ، دامنه ای و جلگه ای تقسیم شده و از نظر آب و هوایی دارای اقلیم مدیترانه ای و نیمه بیابانی است.

کشاورزی از محورهای اصلی فعالیت اقتصادی مردم استان است و در کنار آن دامداری، شیلات، صنایع تبدیلی و صنایع دستی از رونق مناسبی برخوردار است.

از محصولات عمده کشاورزی و غیرکشاورزی منطقه می توان به گندم، پنبه، دانه های روغنی، غلات، توتون، برنج، ماهی، خاویار، انواع صنایع دستی اشاره کرد./ایرنا

نظرات

متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده

ثبت دیدگاه

خانه شهرستان گلستان اخبار