اخبار اجتماعی:

معیار مناسب برای انتخاب همسر

1403-09-05 03:09:04
0
15

سرویس اجتماعی: یک روان شناس بالینی گفت: ریشه بسیاری از مشکلات زوجین بعد از چندین سال زندگی، انتخاب نشدن همسر بر پایه معیارها است.

 

به گزارش کلاله خبر به نقل از افکارنیوز، رضا باقریان با بیان اینکه افرادی که قصد ازدواج و تشکیل زندگی مشترک دارند بر اساس معیارهای عمومی و اختصاصی همسر آینده خود را انتخاب کنند، اظهار کرد: یکی از علل رایج مراجعه زوجین به مراکز مشاوره بعد از چندین سال زندگی مشترک، مشکلات و مسایل مربوط به انتخاب همسر در اوایل تشکیل زندگی است.

وی با بیان اینکه افرادی که در انتخاب همسر خود معیارهای ازدواج ندارند بیشتر با مشکل روبرو هستند، افزود: این زوجین اغلب به صورت احساسی تصمیم به تشکیل خانواده می‌گیرند و از معیارهای اصلی ازدواج غافل می‌شوند.

این روان شناس بالینی با اشاره به اینکه هر انسانی شخصیت خاص خود را دارد و نمی‌توان شخصیت افراد را به دلخواه تغییر داد، خاطرنشان کرد: اغلب زوجین با این تصور که می‌توانند برخی از خصوصیات همسرشان را تغییر دهند با یکدیگر ازدواج می‌کنند که این امر تنها منجر به بروز مشکلات اساسی در زندگی می‌شود.

باقریان تصریح کرد: هیچ کسی نمی‌تواند به طور کامل شخصیت و خصوصیات ذاتی فرد دیگری را تغییر دهد و تنها با تغییرات جزیی می‌تواند کمی او را به شخصیت خود نزدیک کند زیرا افراد به لحاظ شخصیتی با یکدیگر کاملا متفاوت هستند.

وی با بیان اینکه ازدواج نقطه عطفی است که مسیر زندگی هر انسانی را با انتخاب درست و آگاهانه مشخص می‌کند، ادامه داد: در فرهنگ اسلامی ما تاکید بر این است که افرادی که قصد تشکیل خانواده دارند بر پایه معیارهای مربوط به ازدواج زندگی خود را شروع کنند و لازم است زوجین پیش از انتخاب معیارهای خود را مورد بازنگری و بررسی مجدد قرار دهند.

این روان شناس بالینی با تاکید بر اینکه معیارهای عمومی در انتخاب همسر اغلب در جامعه مورد غفلت قرار می‌گیرند، خاطرنشان کرد: معمولا ازدواج‌هایی که مبتنی بر احساس و وابستگی‌های ظاهری است دوام چندانی ندارند زیرا این زوجین از گفتن معیارهای عمومی که لازم است قبل از ازدواج برای یکدیگر بازگو کنند تا به یک نتیجه واحد برسند، چشم پوشی کرده‌اند.

مهمترین معیار برای انتخاب همسر، استقلال است

باقریان با اشاره به اینکه در انتخاب همسر باید معیارهای مشخصی را مد نظر قرار داد، خاطرنشان کرد: تمام زوجین قبل از ازدواج باید به معیارهای عمومی توجه کنند و علاوه بر معیارهای عمومی، معیارهای اختصاصی نیز وجود دارد که هر فردی متناسب با شخصیت و تفکر خود این معیارها را انتخاب می‌کند.

وی با اشاره به اینکه گاهی سوال می‌شود مهم‌ترین و شاخص‌ترین معیار برای ازدواج چیست؟ گفت: سن، معیار مهمی در انتخاب همسر نیست و نمی‌توانیم سن را ملاک انتخاب همسر بدانیم چراکه استقلال فکری، عاطفی و شخصیتی هر فرد، او را برای ازدواج آماده می‌کند در حالی که ممکن است فردی هنوز در بزرگ‌سالی به بلوغ فکری نرسیده باشد اما یک نوجوان استقلال کامل داشته باشد.

این روان شناس بالینی با اشاره به اینکه مهم‌ترین معیار برای انتخاب همسر استقلال و پختگی است، اضافه کرد: استقلال و پختگی به این معنا که فردی که تصمیم به ازدواج دارد از لحاظ عقلی و احساسی و شخصیتی رشد مناسبی داشته باشد.

باقریان ادامه داد: زمانی فرد به استقلال و پختگی رسیده است که در سه زمینه فکری، عاطفی و مالی توانایی لازم را داشته باشد، اضافه کرد: استقلال فکری به این معنا است که فرد بتواند منطقی بیندیشد و تصمیم گیرنده نهایی در مسائل شخصی خود باشد.

وی با بیان اینکه افراد پیش از ازدواج باید خود را از قید و بندهای عاطفی گذشته رها و پیوندهای عاطفی جدیدی برای تشکیل یک کانون گرم خانوادگی ایجاد کنند و به نوعی استقلال عاطفی رسیده باشند، افزود: خانواده‌هایی هستند که زوجین با وجود اینکه به سنین میان‌سالی رسیده‌اند هنوز در قید روابط عاطفی گذشته با والدین یا خواهر و برادر خود هستند و محبت به همسر و فرزندان برای آن‌ها در حاشیه قرار دارد.

این روان شناس بالینی با تاکید بر اینکه در بسیاری موارد مشاهده شده که برخی زنان و مردان هنوز به استقلال فکری و عاطفی نرسیده‌اند، اظهار کرد: این افراد نمی‌توانند پاسخگوی نیازهای عاطفی همسران خود باشند زیرا هنوز در قید روابط عاطفی خانواده خود هستند.

باقریان با بیان اینکه استقلال اقتصادی سومین نکته برای ازدواج است، افزود: استقلال نداشتن اقتصادی می‌تواند بر استقلال فکری و عاطفی نیز تاثیرگذار باشد و بنابراین توجه به این امر پیش از ازدواج باید مورد توجه قرار گیرد این معیار بیشتر مورد توجه مردان است و مردی که قصد ازدواج دارد باید درآمد و شغل مشخصی برای تامین نیازهای خانواده جدید خود داشته باشد.

زوجین قبل از ازدواج از علایق یکدیگر آگاه شوند

وی با بیان اینکه برخی زوجین در تامین نیازهای اساسی به کمک‌ والدین خود محتاج هستند، تصریح کرد: اغلب این خانواده‌ها سرمایه پدر را برای تامین مخارج خود در نظر می‌گیرند و والدین نیز به فرزندان خود کمک بسیاری می‌کند در حالی که والدین در تمام جوانب زندگی فرزندان دخالت و آن‌ها را به خود وابسته می‌کنند.

این روان شناس بالینی با اشاره به اینکه از دیگر معیارهای عمومی در انتخاب همسر، تناسب طبقه اجتماعی و فرهنگی طرفین است، خاطرنشان کرد: بیگانگی از لحاظ اجتماعی و فرهنگی زمینه ساز مشکلات بسیاری است و علاوه بر هم‌خوانی این دو معیار، لازم است باورهای مذهبی و ارزشی افرادی که قصد ازدواج دارند به هم نزدیک باشد.

باقریان با تاکید بر اینکه نبود سنخیت میان باورها و ارزش‌های معنوی موجب شکل‌گیری ازدواج ناموفقی در افراد می‌شود، گفت: تناسب نداشتن زوجین به لحاظ مذهبی موجب ایجاد احساس دلزدگی، دلسردی و رضایت نداشتن از یکدیگر می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از مسایلی که لازم است زوجین قبل از ازدواج به آن توجه کنند آشنایی با علایق یکدیگر است، اضافه کرد: طرفین باید به لحاظ علایق با هم شباهت‌هایی داشته باشد، برای نمونه مرد علاقه‌مند به طبیعت و مسافرت است و به دنبال ایجاد تنوع و تفریح در زندگی است اما زن بی‌حال و کم حوصله است و این چنین ناسازگاری‌هایی را برای زوجین به دنبال دارد بنابراین لازم است طرفین پیش از ازدواج به علایق یکدیگر هم توجه کنند.

این روان شناس بالینی با بیان اینکه افرادی که قصد ازدواج دارند باید از نظر شخصیتی به هم نزدیک باشند، خاطر نشان کرد: برخی افراد درون‌گرا هستند و تمایلی به برقراری ارتباط با دیگران ندارند و اگر با فردی برون‌گرا و علاقه‌مند به برقراری روابط اجتماعی ازدواج کنند زندگی موفقی نخواهند داشت.

معیارهای عمومی و اختصاصی ازدواج، نسبی است

باقریان با تاکید بر اینکه البته هیچ دو نفری در دنیا پیدا نمی‌شوند که به لحاظ اخلاقی و شخصیتی با یکدیگر شباهت داشته باشند، ادامه داد: به هر حال اختلافات وجود دارد و ممکن است با وجود اختلافات کم، افراد زندگی‌های موفقی داشته باشند، مهم این است که طرفین به لحاظ ویژگی‌های شخصیتی تا حدودی به یکدیگر نزدیک باشند تا اختلافات بیش از میزان طبیعی نشود.

وی با بیان اینکه لازم است زوجین به معیارهای اختصاصی خود برای ازدواج مانند تحصیلات، کار و یا ویژگی‌های ظاهری توجه کنند، افزود: در نظر گرفتن معیارهای اختصاصی پیش از ازدواج جنبه شخصی دارد و توصیه می‌شود معیارهای عمومی و اختصاصی ازدواج نسبی در نظر گرفته شود و نکته‌ای حائز اهمیت این است که هر فردی که قصد ازدواج دارد قطعا نمی‌تواند کاندیدایی را بیابد که تمامی معیارهایی که مد نظرش است در او جمع شده باشد و بنابراین اگر فرد مقابل در زمینه‌ای ضعیف بود باید به او کمک شود.

این روان شناس بالینی با تاکید بر اینکه ریشه بسیاری از مشکلاتی که زوجین بعد از چندین سال زندگی مشترک به آن برخورد می‌کنند، انتخاب نکردن همسر برپایه معیارها است، افزود: این زوجین اغلب به شکل سنتی با هم ازدواج کرده‌اند و با وجود اینکه در زیر یک سقف زندگی می‌کنند اما از نظر عاطفی و فکری از هم جدا و طلاق گرفتند و تنها برای حفظ ظاهر در کنار هم هستند.

نظرات

متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده

ثبت دیدگاه

خانه شهرستان گلستان اخبار