سرویس سیاسی: وزیر امور خارجه گفت: با وجود گرهای که هفته گذشته به دلیل اقدام "شدیداً غیرسازنده" وزارت خزانه داری آمریکا، در مذاکرات هستهای بوجود ایجاد شد؛ ایران خود را 100 درصد متعهد به رسیدن به یک توافق نهایی میداند.
به گزارش کلاله خبر به نقل از خبر آنلاین، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در گفتگویی تفصیلی با دیوید اینیاتوس از روزنامه آمریکایی واشنگتن پست ضمن بیان این مساله، راه پیشِ رو را دشوار دانست.
مذاکره کننده ارشد هستهای در مصاحبه یک ساعته که روز گذشته (یکشنبه) رخ داد، گفت: پس از تماسهای هفته گذشته با جان کری و سرگئی لاوروف وزرای خارجه آمریکا و روسیه و همچنین کاترین اشتون، " کری و اشتون به من گفتند خود را متعهد به تکمیل سریع فرآیند ژنو و نیم نگاهی به رسیدن به توافق جامع دارند. من نیز همین هدف را دارم."
ظریف در برابر این سوال که تماس با کری به تازگی صورت گرفته، پاسخ داد: " هیچ گاه ارتباطات قطع نشده و صحبتهایی انجام شده است.
وی همچنین گفت: ایران آماده بازی کردنِ نقش فعالتر در پایان دادن به جنگ در سوریه و تامین امنیت خلیج فارس است.
ظریف درباره غنی سازی تاکید کرد ایران با رعایت برخی محدودیتها و با شفافیت بیشتر به آن ادامه خواهد داد و گفت: "حال که اینقدر وقت گذاشتهایم و تلاش کردیم تا [غرب] از توهم غنی سازی صفر خارج شود، هیچ دلیلی نمیبینیم که از آن دست بکشیم."
رئیس دیپلماسی ایران درباره رآکتور آب سنگین اراک توضیح داد: "نمیتوانیم زمان را به 20 سال پیش بازگردانیم و از ایران بخواهیم پروژهای را کنار بگذارد که حاصل سرمایهگذاری بزرگ انسانی و مادی بوده است. با این حال، راههای متنوعی برای ایجاد اطمینان در زمینه این که تنها صلحآمیز خواهد بود، وجود دارد."
وی در واکنش به درخواست آمریکا در زمینه بستنِ تاسیسات غنی سازی فردو گفت: "اگر در ایران بنشینید و از نگرانیها درباره فردو بشنوید، تنها نتیجهای که میتوانید بگیرید این است که آنها میخواهند به شما حمله کنند."
روزنامه واشنگتن پست مینویسد: "اما رئیس جمهور اوباما با فشار اسرائیل گفته است هر گونه توافقی که کاری به جز برچیدن برنامه هستهای ایران بکند و این اطمینان را به وجود نیاورد که تنها محدود به استفاده غیرنظامی است، نخواهد پذیرفت."
وزیر خارجه ایران گفت: "ما سیاست ابهام را پی نمیگیریم، به نفع ما نیست. ما دنبال سیاست شفافیت هستیم و به دنبال سلاح هستهای نیستیم. اما حاضر به قبول تحمیل نیستیم."
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره صحبتهای فرمانده سپاه پاسداران گفت: "من برای نظرات و نکات سردار جعفری احترام قائلم و تفاوت دیدگاه وی با من قابل انتظار است."
ظریف همچنین خاطر نشان کرد برخی از ایرانیان با توافق با غرب مخالفند و حتی خواستار عزل وی شدهاند.
مذاکره کننده ارشد ایران تاکید کرد رئیس جمهور حسن روحانی فرآیندی را در تمام حوزههای سیاست خارجی -از جمله مسائل منطقهای همچون سوریه- هدایت میکند که بر اساس رضایت طرفین است و افزود: "ایران اعتقاد دارد راه حل نظامی برای سوریه وجود ندارد."
وی اعلام آمادگی کرد در صورتی که پیش شرطی در زمینه برکناری رئیس جمهور بشار اسد وجود نداشته باشد، حاضر است در کنفرانس ژنو2 شرکت کند تا به راه حلی سیاسی دست بابند.
ظریف همچنین گفت: "ما در تقاطع قرار داریم."
وزیر امور خارجه با گفتههای اخیر هنری کسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا مخالفت کرد و گفت ایران نیز مانند آمریکا به دنبال این است که به دنبال ارزشها و منافعش گام بردارد. وی گفت: "آمریکا تنها [کشوری] نیست که خود را "کشوری فوق العاده" میداند. ما هم همین نظر را داریم که کشور فوق العاده ای هستیم"
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده