فارس از رویاهای ورزشی جوانان گلستان علاقمند به رشتههای مختلف ورزشی گزارش میدهد.
توپ پلاستیکی قرمز در هوا بالا و پائین میشود تا در مسابقات ورزشی جهانی و آسیایی گزارشگر از فرهاد قائمی و استعداد ذاتی بچههای این استان بگوید. کمی آنسوتر، چند نفر در یک ماشین شاسی بلند در حالی که سیگارهای نازک روی لبشان است، چند تکه کاغذ نازک بزرگ را روی کاپوت ماشین پهن کردهاند. ابرهای سیاه هم کم کم شروع به باریدن میکنند.
به گزارش فارس؛ اهمیت و فوائد جسمی و روانی انجام ورزش و فعالیتهای ورزشی بر هیچ کس پوشیده نیست و این راز سلامتی محدود به سن و سال نیست و در هر سنی انجام حرکات ورزشی توصیه شده است.
در دین مبین اسلام هم در مورد ورزش و تندرستی احادیث فراوانی داریم، بسیاری از بزرگان و مسئولان، ورزش را دشمن اعتیاد میدانند؛ البته به منظور عملی کردن و توسعه این شعار گامهای مؤثری نیز برداشته شده است تا جایی که پشت روپوش تمام نانوایان شهر ما عبارت «ورزش دشمن اعتیاد» درج شده است!
در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا یا کشورهای درحال توسعه نگاه مسئولان به مقوله ورزش یک نگاه علمی و کارشناسانه است و از آن به عنوان یک امر جدی و قابل اعتنا یاد میشود، اما در کشور ما ورزش یکی از مسائل درجه چندم محسوب میشود و بیشتر جنبه سرگرمی آن مطرح است و همانطور که یکی از مسئولان فرهنگ را به مثابه سبزی خوردن در کنار غذا قلمداد میکند و بود و نبود آن را روی سفره چندان ضروری نمیبیند، ورزش هم در کشور به نوعی دسر یا نوشیدنی گازدار این سفره تلقی میشود که گاهی اوقات ممکن است هضم غذا را نیز مختل کند!
در کشور ما به جز ورزش قهرمانی که به نوعی تمام بودجه ورزشی مملکت را میبلعد، ورزش پایه یا همان ورزش مدارس و ورزش همگانی در سایه حرکت میکنند و تزریق قطره چکانی بودجه به ساختار این ورزشها تنها مسکنی بر آلام ورزشیها است.
امروزه امکانات ورزشی در مدارس با سرانههایی که مدیران از گفتن میزان آن شرم دارند، به چند عدد توپ پلاستیکی و دو تیر دروازه آهنی و یک میز پینگپنگ خاک گرفته خلاصه شده است؛ به علاوه سالنها و استخرهای نیمه کارهای که قرار است از محل درآمد عوارض سیگار تکمیل شوند. البته نباید از سایر کارهای زیربنایی که در خصوص ورزش پایه در مدارس صورت گرفته، غافل شویم. امروزه در همه مدارس چندین دست طناب ورزشی موجود است که بچهها میتوانند در زنگ ورزش از آنها به صورت نامحدود استفاده کنند!
ورزش همگانی هم که در حال حاضر به باشگاهی برای تبلیغات بانکها و مؤسسات مالی تبدیل شده و هر از گاهی در برخی از شهرهای کشور به واسطه پخش زنده مستقیم از شبکه سوم و قرعهکشی خودرو با استقبال مردم مواجه میشود؛ وگرنه در حالت عادی آن جماعت در روزهای تعطیل دست کم تا ساعت 11 از رختخواب جُم نمیخورند!
شهریههای بالا و تعداد کم سالنها
افزایش قیمت بلیط استخرها و شهریه اجاره سالنهای ورزشی و تعداد کم این سالنها به یکی از دغدغههای جوانان این استان تبدیل شده است؛ تا جایی که بسیاری از آنها قید ورزش را میزنند و برای گذران اوقات فراغت به تفریحات ناسالم روی میآورند. به راستی سهم یک جوان گلستانی از بودجه ورزشی مملکت چقدر است؟ آیا اساساً استان گلستان بودجه ورزشی دارد یا خیر؟ دولت برای توسعه ورزش همگانی و استفاده آسانتر و رایگان از سالنهای ورزشی چه اقدامی انجام داده است؟ مسئولان استان گلستان برای جذب جوانان مستعد در رشتههای ورزشی چه اقدامی انجام دادهاند؟
حمایت از ورزش با دلسوزی پیشکسوتان
آنچه که مسلم است این است که ورزش در استان همانند سایر استانهای کشور با همت و دلسوزی عدهای علاقهمند و دلسوز هدایت و رهبری میشود که بدون هیچ چشمداشتی در زمینها و سالنهای قدیم شهرهای مختلف استان گلستان به تعلیم جوانان مستعد میپردازند. پرورش بازیکنانی در سطح ملی در رشتههای مختلفی نظیر فوتبال، والیبال، بسکتبال، دوومیدانی و سایر رشتهها در این سالها فارغ از بودجهها و برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت آقایان بوده و اگر نبود همت پیشکسوتان این استان، این همه افتخار و ملیپوش به ورزش مملکت معرفی نمیشدند.
ساختارشکنی در نگاه به مقوله ورزش
جا دارد مسئولان بلندپایه ورزش گلستان و حتی سایر مسئولان برای یک بار هم که شده ساختارشکنی کنند و منتظر بخشنامههای وزارتی نمانند و با اجرای طرحها و برنامههای مختلف به صورت پایلوت در استان گلستان، سنگ بنای حمایت از ورزش استان را پایهگذاری کنند.
منظور از اقدامات ساختارشکنانه احداث سالنهای استاندارد و پیست اتومبیلرانی و باجی جامپینگ در شهرهای استان گلستان نیست، به عنوان مثال بانکها و موسسات یک درصد از جوایز میلیاردی خود را به صورت لوازم ورزشی در اختیار جوانان شهرها قرار دهند.
در حاشیه شهرها و روستاها، در مکانهای عمومی نظیر پارکها و جنگلها و در زمینهایی که فعلاً ساخت و ساز در آنها انجام نمیشود با اجازه مالک، با بتنریزی و نصب دو عدد تیر فلزی یک یا چند زمین والیبال یا بسکتبال درست کنیم.
مسابقات مختص ماه مبارک رمضان نباشد و با همکاری نهادها و ادارات به بهانههای مختلف مسابقات و جامهای ورزشی برگزار کنیم. زمینهای ورزشی مدارس یا حیاط مدارس در بعد از ظهرها یا اوقات تابستان در اختیار جوانان قرار گیرد.
باور کنیم ورزش در مملکت با سمینارهای پر زرق و برق و ساخت برنامههای ورزشی در رسانه ملی جریان پیدا نمیکند. تزریق بودجههای دولتی به تیمهای لیگی هم چاره کار نیست. ورزش در دل زمینهای خاکی و همین مسابقاتی که هزاران نفر را از پای گیرندهها به سالنها و زمینهای ورزشی میکشاند، رشد و نمو میکند. اما به یاد داشته باشیم که ورزش زیربنایی و پایه، ارائه بیلان کار و آمار و معرفی قهرمان ندارد، اما نیاز به حمایت دلسوزانه دارد.
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده