دکتر حسن روحانی هفتمین رئیسجمهور ایران شد. حسن روحانی از جمله شخصیتهایی است که در هر دو جناح حضور داشته و توانسته در هر دو جناح جایگاهی برای خود تدارک ببیند. وی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز یعنی...
به گزارش کلاله خبر،
دکتر حسن روحانی هفتمین رئیسجمهور ایران شد. حسن روحانی از جمله شخصیتهایی است که در هر دو جناح حضور داشته و توانسته در هر دو جناح جایگاهی برای خود تدارک ببیند. وی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز یعنی مهمترین نهاد سنتی اصولگرایان بود (وی در حدود 10 سال است که در جلسات جامعه روحانیت شرکت نمیکند.) و در همان حال توانست منصوب رییس دولت اصلاحات به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی باشد.
وی اکنون نماینده ولی فقیه در شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با حکم رهبر معظم انقلاب است.
ایسنا نوشت؛حسن روحانی در دوران تصدی مسئولیتهای خود از تیمها و اشخاص مختلفی به عنوان همراهان خود استفاده کرده که در این مجال در صدد بررسی برخی یاران حسن روحانی هستیم.
تیم مجلس
حسن روحانی تجربه 5 دوره نمانیدگی مجلس را در کارنامه خود دارد. حضور طولانی و مستمر در مجلس باعث شد تا وی قدرتی فراوان در این نهاد کسب کرده و حلقهای از یاران را به رهبری و مدیریت آیتا... هاشمیرفسنجانی تشکیل دهد.
روحانی در دو دوره نایب رئیس مجلس و در دورههای مختلف رئیس کمیسیون دفاع و همین طور رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس بوده که این حضور باعث شده تا وی تبدیل به یکی از مهرههای فعال در مجلس شود. روحانی در مجلس به عنوان نایب رئیس مجلس و در ستاد فرماندهی دفاع نیز سمت معاونتهاشمی را بر عهده داشته است. اکرمی، منتجبنیا، غفاری و ... از دیگر اعضای این تیم محسوب میشدند.
تیم شورای عالی امنیت ملی
روحانی بعد از بازنگری در قانون اساسی در سال 1368 به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی از سوی رئیسجمهور وقت یعنی آیتا...هاشمیرفسنجانی انتخاب شد. روحانی در مجلس رئیس کمسیونهای دفاع و سیاست خارجی بود و همچنین وی نایب رئیسهاشمی در مجالس بود که باعث شد تا وی در این منصب مستقر شود.
وظیفه شورای عالی امنیت ملی در سه حوزه دفاع، سیاست خارجی و امنیت ملی تعریف میشود که روحانی توانست در این سه حوزه تجربه زیادی به دست آورد. از اعضای اصلی تیم روحانی در شورای عالی امنیت ملی و مذاکرات هستهای میتوان به سیروس ناصری و موسویان اشاره داشت. بعد از تغییر دولت و جایگزین شدن علی لاریجانی به جای حسن روحانی این اعضا نیز از این تیم مذاکره خارج شدند.
سیروس ناصری به خاطر برخی پروندههای مربوط به مسائل مالی، از تیم مذاکرات هستهای کنار گذاشته شد. وزیر سابق امورخارجه نیز حکم وی را به عنوان سفیر ایران در اندونزی صادر کرد که مورد موافقت رئیسجمهور وقت قرار گرفت. وی در مذاکرات پاریس به عنوان سفیر ایران در سوئیس در جریان مذاکرات بود. اما موسویان که به خاطر سوابق تحصیلاتی در آمریکا وارد تیم روحانی در شورای عالی امنیت ملی در مذاکرات هستهای شد بعد از تغییر دولت هشتم و روی کار آمدن دولت احمدینژاد از این سمت برکنار شد.
همچنین میتوان از علیاکبر صالحی، محمدجواد ظریف، امیرحسین زمانی، محمدرضا البرزی و محمد سعیدی نیز به عنوان اعضای تیم روحانی نام برد که اطلاعات چندانی از آنان در دست نیست. صالحی رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف و نماینده دائمی ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود و اکنون وزیر امور خارجه است. ظریف نیز سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد به مدت پنج سال بود و در حال حاضر دستیار ارشد وزیر خارجه است. همچنین در این تیم میتوان از شخصیتهای دیگری نام برد.
امیرحسین زمانینیا عضو سابق تیم هستهای در حال حاضر در مرکز تحقیقات استراتژیک مشغول فعالیت است. محمدرضا البرزی نیز سفیر و نماینده سابق ایران در مقر سازمان ملل در ژنو بوده است. همچنین محمد سعیدی معاون سابق برنامهریزی، بینالملل و امور مجلس سازمان انرژی اتمی و تیم مذاکرهکنندگان بود که در حال حاضر در این شورا فعال نیستند.
تیم مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام
به طور کلی در مجمع تشخیص مصلحت نظام افرادی که نگرشهایشان بههاشمی نزدیک است دیده میشوند که شخصیتهایی نظیر حسن روحانی، علیاکبر ناطق نوری، محمدهاشمی، دری نجفآبادی، حجتالاسلام علی عسگری، قدرتا... علیخانی و ... در زمره این افرادند. یکی از نهادهای مهم در مجمع، مرکز تحقیقات استراتژیک است.
این مرکز در سال 1368 با هدف تدوین و تنظیم استراتژی برای جمهوری اسلامی ایران در ابعاد گوناگون تشکیل شد اما در سال 1376 بر اساس مصوبه شورای عالی اداری از نهاد ریاستجمهوری منتزع و به عنوان بخش تحقیقاتی مجمع تشخیص مصلحت نظام به آن پیوست. اولین رئیس این مرکز موسوی خوئینیها بود و رئیس بعدی این مرکز تا به حال حسن روحانی بوده است.
تیم انتخاباتی
روحانی برای پیروزی در انتخابات یک تیم مجهز را تشکیل داد که تمامی این افراد از دوستان و یاران نزدیک حسن روحانی محسوب میشوند.محمدرضا نعمتزده را میتوان مهمترین فرد در حلقه همراهان و حلقه نزدیک حسن روحانی دانست. وی که در دولت سازندگی به وزارت صنایع و معادن رسید، در دولت اصلاحات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی شد و در دولت نهم مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و مشاور ارشد وزیر نفت بود. نعمتزاده در سال 1388 بازنشسته شد و در یازدهمین انتخابات ریاستجمهوری ریاست ستاد انتخاباتی حسن روحانی را بر عهده گرفت.
ترکان را نیز میتوان از مهرههای اصلی تیم روحانی دانست. ترکان هر چند در انتخابات 1376 جزو تیم ناطق نوری بود اما در دولت اصلاحات رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع شد و بعد از آن توانست معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس شود؛ مسئولیتی که تا آخر دولت نهم و به ریاست محمود احمدینژاد ادامه داشت و هماکنون از اعضای تاثیرگذار حلقه اول تیم حسن روحانی محسوب میشود. همچنین محمدباقر نوبخت حقیقی نماینده مردم رشت در چهار دوره مجلس و دبیرکل حزب اعتدال و توسعه از دیگر یاران انتخاباتی روحانی است. نوبخت خواهرزاده آیتا... حجتی، از روحانیون سرشناس گیلان است و دو برادرش نیز در سمتهای دولتی و قضایی مشغول به فعالیت هستند. او دارای دکترای اقتصاد از انگلستان است.
نوبخت در کارنامه خود چهار دوره نمایندگی مردم رشت در مجلس را دارد و اکنون به عنوان معاون پژوهشهای اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت میکند. سابقه نزدیکی نوبخت به تیمهاشمیرفسنجانی و حسن روحانی به همکاری آنان در مجلس و مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص باز میگردد.
از دیگر شخصیتهای سیاسی که میتوان از آنان به عنوان افراد تیم حسن روحانی نام برد، حجتالاسلام علی عسگری است. او معاون پارلمانی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده مردم مشهد در مجلس هفتم بوده است. وی پس از آن وارد تیم مجمع شد و به عنوان معاون این مجمع فعالیت خود را آغاز کرد.
هاشمیها
از ابتدای اعلام حضور حسن روحانی در رقابتهای انتخاباتی یازدهمین دوره ریاستجمهوری، فرزندان آیتا...هاشمیرفسنجانی حضوری پررنگ در اطراف وی داشتند اما دو تن از فرزندانهاشمی یعنی فاطمههاشمی و محسنهاشمی حضور علنی و فعالتری داشتهاند.
منبع:پارسینه به نقل از آرمان
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده