مؤسسه صلح آمریکا با نیم نگاهی به تاریخ منطقه، نتیجه نهایی نبرد میان غرب و ایران را به سود جمهوری اسلامی می داند.
به گزارش کلاله خبر به نقل از جوان امروز٬اندیشکده «صلح آمریکا» در مقاله ای به قلم «علیرضا نادر» با بررسی تاریخ جنگ های سرنوشت ساز خاورمیانه از جمله ایران و عراق، و حزب الله و اسرائیل، ایران را طرف پیروز در این جنگ ها معرفی کرده و نتیجه جنگ احتمالی میان غرب و این کشور را نیز به سود جمهوری اسلامی پیش بینی می کند.
* ایران در جنگ های تعیین کننده اخیر در منطقه همواره پیروز شده است
پاسخ ایران به حملات احتمالی اسرائیل یا آمریکا احتمالاً از طریق تاکتیک های غیر منظم خواهد بود که شاید لزوماً منجر به پیروزی در جنگ علیه ناوگان پنجم دریایی آمریکا نشود؛ اما می تواند در نهایت به پیروزی سیاسی و روانی دست پیدا کند. جمهوری اسلامی در پاسخ به چنین حمله ای از درس های جنگ 8 ساله با عراق در دهه 1980 و جنگ 33 روزه بین اسرائیل و حزب الله در سال 2006 استفاده خواهد کرد؛ دو جنگی که در تاریخ اخیر دنیا تعیین کننده بوده اند. جنگ خلیج طولانی ترین و پر تلفات ترین جنگ تاریخ معاصر در خاورمیانه بود. و حزب الله هم با کمک مالی و اسلحه ای ایران، طولانی ترین جنگ معاصر با اسرائیل را رقم زد. ایران مسلماً در عملیات های نظامی اخیر آمریکا در منطقه نیز تأثیرگذار بوده است.
* اعتراف و اختلاف مقامات اسرائیلی پس از جنگ، نشانی از موفقیت حزب الله در مقابل رژیم صهیونیستی است
مقامات ایرانی، علی رغم تبلیغاتی که می کنند، به خوبی می دانند که ارتش ایران نمی تواند در نبرد رو به رو ارتش آمریکا را شکست دهد؛ اما همان طور که جنگ سال 2006 حزب الله با اسرائیل نشان داد، می توان شکست یا تساوی در میدان جنگ را به پیروزی روانی تبدیل کرد. جمهوری اسلامی منابع عظیم اطلاعاتی و رسانه ای را صرف مبارزه با جنگ روانی کرده است. حزب الله توانست در مقابل ارتش اسرائیل ایستادگی و در طول جنگ، با موشک به شهرک های اسرائیلی حمله کند؛ بنابراین بسیاری از اعراب را متقاعد کرد که در جنگ پیروز شده است.
* آمادگی های ایران برای خنثی کردن اقدام نظامی آمریکا
ایران هم می تواند با مقاومت در برابر حمله نظامی و حفظ بخش عمده دانش و فناوری هسته ایش حتی در صورت آسیب دیدن باز هم ادعای پیروزی کند. اما اسرائیل و آمریکا هم از جنگ حزب الله درس گرفته اند: جنگ با ایران برای از بین بردن انگیزه هسته ای این کشور در هر شرایطی، طولانی، پر هزینه و نهایتاً ناموفق خواهد بود. تهران در مقابل دشمنی که از لحاظ نظامی قوی تر است، احتمالاً به دکترین دفاعی و انعطاف پذیری موسوم به دفاع موزائیک روی خواهد آورد؛ ایران در این راستا کنترل و فرماندهی نظامی نیروهای خود را پراکنده کرده است. مقامات نظامی ایران متوجه شده اند که آمریکا در عملیات های قبلی خود، از جمله در سال های 1990 تا 91 و سال 2003 در عراق، مراکز کنترل و فرماندهی کشورها را هدف قرار داده است؛ بنابراین ایران مراکز کنترل و فرماندهی خود را به 32 قسمت در 32 استان تقسیم کرده است.
*سکوهای متحرک پرتاب موشک ایران، حمله هوایی به این کشور را دشوار می کند
ایران با توجه به محدودیت هایش، بر «دفاع غیر عملی» تمرکز کرده و تأسیسات هسته ایش را در زیر زمین ساخته، مستحکم سازی کرده است. اغلب موشک های ایران قابلیت پرتاب از سکوهای متحرک را دارند و بنابراین هدف قرار دادن آن ها برای جنگنده های آمریکایی و اسرائیلی دشوار است. ایران همچنین سیلوهایی زیرزمینی ساخته که موشک هایش را در آن ها انبار و در مقابل حمله هوایی از آن ها محافظت می کند؛ برای نگهداری سلاح های هسته ای هم می توان از همین سیلوها استفاده کرد.
* ایران در نبرد دریایی هم می تواند از قابلیت های نبرد غیر منظم استفاده کند
ایران می تواند پس از مدتی مقاومت از طریق دفاع غیر عملی، با حملات موشکی متعارف و تاکتیک های جنگ غیرمنظم از آمریکا و اسرائیل انتقام بگیرد؛ از کاشت مین در خلیج فارس تا استفاده از نیروهای نیابتی برای حمله به اهداف آمریکایی و اسرائیلی. ایران می تواند از قابلیت های دریایی رو به افزایش خود در نبرد غیر منظم برای ایجاد بحران اقتصادی و افزایش فشار بر همه کشورهای وابسته به تنگه هرمز استفاده کند.
* ایران می تواند در صورت لزوم به متحدان آمریکا در منطقه نیز آسیب برساند
قوی ترین سلاح ایران شاید صدها موشکی باشد که بردشان به اسرائیل و پایگاه های آمریکا در خلیج فارس یا افغانستان می رسد. هدف از این کار، پیروزی در جنگ روانی است. تهران می تواند از موشک هایش برای حمله به متحدان آمریکا از جمله قطر استفاده و از این طریق آن دسته از کشورهای عربی را تنبیه کند که هواپیماهای آمریکایی را نگه می دارند و یا به آن ها اجازه استفاده از آسمان خود را می دهند.
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده