عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامینها و املاح ضروری است که میتواند به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد.
به گزارش کلاله خبر به نقل از جوان امروز٬منصور شهرکی متخصص تغذیه اظهار داشت: مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ، سه درصد نیاز یک مرد بالغ و چهار درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تأمین کرده و دارای ارزش پروتئین بسیار بالایی نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشتها و حبوبات است.
وی افزود: مصرف تخم مرغ با سایر مواد غذایی که از نظر پروتئین فقیر هستند مانند نان، برنج و غلات باعث تکمیل ارزش پروتئینی غذا میشود، به طوری که5/12 درصد وزن تخم مرغ را پروتئین تشکیل داده که این میزان هم در زرده و هم در سفیده وجود دارد.
این عضو هئیت علمی دانشگاه در ادامه تصریح کرد: تخم مرغ منبع خوبی از ویتامینهای گروه B و ویتامین A است همچنین ویتامین D و E را به مقدار کافی و لازم تأمین میکند به ویژه اینکه منبع بسیار خوب ید و فسفر بوده که هر کدام به ترتیب برای ساخت تیروئید و رشد بهتر و سلامتی استخوانهای بدن لازم است.
شهرکی از دیگر مواد مفید در تخم مرغ به عناصر روی، سلنیم، آهن، و کلسیم اشاره کرد و گفت: روی باعث بهبود زخم، بلوغ و رشد بهتر میشود و عفونت را نیز از بین میبرد و سلنیم موجود در آن یک آنتی اکسیدان مهم است که میتواند در مقابله با عوامل ایجادکننده سرطان نقش داشته باشد.
بر اساس اظهارات کارشناسان تغذیه مرکز بهداشت استان سیستان و بلوچستان، وقتی تخم مرغ تازه و سالم را شکسته و داخل یک بشقاب بریزیم تشکیل سه ناحیه کاملا مجزا تحت عنوان زرده، سفیده متصل به زرده و سفیدهای که در سطح بشقاب پخش میشود را میدهد
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده