به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی "کلاله خبر" هنگامی که خداوند متعال می خواست انسان را خلق کند، عده ای از فرشتگان اعتراض کردند و گفتند: آیا می خواهی موجودی را خلق کنی که فساد می کند! خداوند می دانست و فرشتگان نمی دانستند که در میان انسان ها، گل های سرسبدی وجود دارد که میزان تقرب آنان به پروردگار، موجب غبطه ملائکه می شود. چنانکه جبرئیل وقتی مقام و منزلت اهل بیت (علیهم السلام) نزد خداوند را مشاهده می کند از خدای متعال اجازه می گیرد تا او نیز به زمین نزول کرده و خود را در بین آن بزرگواران قرار دهد. از این رو مشخص می شود حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) از جمله همان انسان های نمونه ای است که حتی جناب جبرئیل امین نیز به مقام او غبطه می خورد. همان بانویی که امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ایشان را به عنوان الگوی خویش معرفی فرموده اند. چرا که ابعاد مختلفی در زندگانی کوتاه حضرت زهرا (سلام الله علیها) وجود دارد که می توان آن ابعاد را به عنوان الگویی برای آحاد بشریت به ویژه بانوان به شمار آورد. به عنوان نمونه به 3 مورد از این موارد اشاره می شود:
الگویی در عبادت پروردگار
حضرت زهرا (سلام الله علیها) را به جرات می توان از جمله الگوهای عبادت پروردگار به حساب آورد. چنانکه در گزارشات تاریخی نقل شده است که پاهای مبارک ایشان بر اثر عبادت فراوان، ورم کرده بود. (مناقب شهرآشوب، ج3، ص341)
الگویی در انفاق در راه خدا
حضرت فاطمه (سلام الله علیها) هیچ تعلقی به دنیا و متعلقات آن نداشت و لذا می بینیم در شب عروسی به راحتی، لباس عروسی اش را به فقیر هدیه می دهد؛ یا در موضعی دیگر، گردنبندش را به فقیر دیگری اهداء می کند. همچنین به نص آیه 8 سوره انسان، در سه شبانه روز، افطاری خودش را به نیازمندان تقدیم کرد. از این رو ایشان را می توان به عنوان الگویی در جهت انفاق در راه خدا به عالمیان معرفی کرد.
الگویی در خانواده داری
حضرت زهرا (سلام الله علیها) در همسرداری، تربیت فرزند و به طور کلی خانواده داری نیز به عنوانی الگوی موفقی شناخته می شود. چنانکه در حوزه تربیت فرزند مشاهده می کنیم 4 فرزند بی نظیر تربیت می فرماید. در حوزه همسرداری نیز می بینیم که در همه لحظات زندگی مشترک با امیرالمومنین (علیه السلام) مایه آرامش آنحضرت بوده است. تا جایی که حضرت علی (علیه السلام) فرمودند: «هرگاه به فاطمه علیها السلام نگاه می کردم، غم و اندوه از من زدوده می شد.» (کشف الغمه، ج1، ص363)
همچنین حضرت زهرا (سلام الله علیها) در آخرین لحظات عمر مبارکش به امیرالمومنین (علیه السلام) عرض کرد: ای پسر عمو! از روزی که با من زندگی کردی، از من دروغ و خیانت ندیدی و هیچ گاه با تو مخالفت ننمودم. (روضة الواعظين، ج1، ص150 و 151)
این موارد تنها بخشی از الگوهای رفتاری حضرت زهرا (سلام الله علیها) بود. امید است در سایه عمل به سیره نورانی زندگی آن حضرت در دنیا و آخرت سعادتمند باشیم.
انتهای خبر/
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده