به گزارش کلاله خبر به نقل از دانشجو سلام؛ میلاد زعفرانی دانشجوی مخترع دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی در حاشیه جشنواره کارآفرینی مبتنی بر پژوهش در تولید و ارزیابی فراورده های دریایی در گفتگو با خبرنگار این پایگاه خبری گفت: اختراع بنده در زمینه استخراج ژلاتین از پوست ماهی خاویاری بومی (فیل ماهی) ایران بوده است.
زعفرانی متولد سال 1372و دانشجوی دکتری فراوری محصولات شیلاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در خصوص این اختراع توضیح داد: این اختراع بر اساس یکسری از اخبار و ناملایماتی که نسبت به ماهی خاوریاری بومی ایران (فیل ماهی) وجود دارد انجام شد.
وی ادامه داد: در این اختراع تلاش کردم از ضایعات ماهی خاویاری فیل ماهی که دور ریخته می شده استفاده کنم چون در این ماهی تنها از خاویار و گوشت آن استفاده می شد و بقیه قسمتهای بدن ماهی دور ریخته می شد.
این دانشجوی مخترع درباره اختراعش گفت: بنده در این مورد روی ضایعات پوستی این ماهی کار کردم و توانستم از پوست آن ژلاتین استخراج کنم که ژلاتین استخراج شده از آن نیز 84 درصد پروتئین دارد.
میلاد زعفرانی افزود: این ژلاتین خاصیت ضد میکروبی دارد که می تواند در صنعت داروسازی،پزشکی و بسته بندی هم از آن استفاده کرد.
این مخترع دانشجو درباره اهمیت اختراعش گفت: این اختراع برای اولین بار در دنیا انجام شده و به دو جشنواره خارجی هم دعوت شدم که اگر زمینه برای حضور فراهم شود می تواند مفید باشد.
زعفرانی در مورد کاربرد ژلاتین استخراج شده این ماهی بیان کرد: از ژلاتین آن برای روکش کپسول و آموکسی سیلین و تهیه مشماهایی برای بسته بندی لایه های محافظ می توان استفاده کرد که بعد از استفاده می تواند در آب قرار گیرد و به آب و دی اکسید کربن تبدیل شود که دیگر احتیاجی به مشماهای سنتزی که چند صد سال طول می کشد تا در طبیعت تجزیه شود نیست.
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده