این گوهر 910 قیراطی (معادل 182 گرم) در معدن الماس لچنگ (Letšeng) کشف شده و ارزش تقریبی آن 40 میلیون دلار تخمین زده می شود. این الماس که بالاترین امتیاز ممکن را از لحاظ درجه بندی کیفی دریافت کرده، به خانواده ای از الماس ها تعلق دارد که کمتر از 1 درصد از الماس های معدنی جهان را تشکیل می دهند.
شرکت بریتانیایی جم دایموندز (Gem Diamonds)، صاحب 70 درصد از سهام معدن لچنگ، در گزارشی اعلام کرد که این الماس(که همچنان برای نامگذاری آن اقدامی صورت نگرفته) بزرگ ترین الماسی بوده که از سال 2006 تاکنون از این معدن استخراج شده است. سال 2006 از همین معدن، الماسی 603 قیراطی (معادل 120 گرم) استخراج شد که بعدها پِرامیس (Promise) نام گرفت.
این الماس جدید نیز از لحاظ درجه بندی رنگ، بالاترین امتیاز ممکن را در جدول رنگ بندی الماسها کسب کرد؛ الماسی 182 گرمی کمیاب و کاملا بی رنگ که فاقد هر گونه ناخالصی های نیتروژنی و بورونی بوده و از نظر کیفیت حائز بالاترین استانداردهای ممکن می باشد.
الماس های معدن لچنگ از منظر ابعاد و کیفیت بسیار شهرت دارند و در مقایسه با میانگین قیمت های جهانی، به ازای رقم های بالاتری معامله می شوند. طبق اعلام شرکت جم دایموندز، از 12 سال پیش که این شرکت مدیریت معدن را برعهده گرفته، هفت الماس دیگر با اندازهی 299 قیراط یا بیشتر هم از آن استخراج شده اند. ارزش اصلی آخرین کشف این معدن احتمالاً بر مبنای تعداد و ابعاد الماس های کوچکتری تعیین می شود که با برش سنگ اولیه بدست می آیند.
آینده ی این الماس هنوز نامشخص است اما واضح است که برای قیمت گذاری بزودی به حراج گذاشته خواهد شد. اگر بخواهیم مقایسه ای پیرامون روند صعودی ارزش گذاری این سنگ معدنی داشته باشیم باید الماس پرامیس را مثال بزنیم که در سال 2006 با قیمت 12.5 میلیون دلار به فروش رسید، حال آنکه در سال 2017، لِسِدی لارونا (Lesedi La Rona) دومین الماس جهان از منظر بزرگی و کیفیت، به قیمت 25 میلیون دلار معامله شد.
بزرگ ترین الماس جهان هنوز "کالینان" است؛ یک الماس 3106 قیراطی (معادل 621.35 گرم) که سال 1905 در نزدیکی پرِتوریا (Pretoria) در آفریقای جنوبی کشف شد. این گوهر گرانبها به عنوان هدیه ی تولد به ادوارد هشتم اهدا و بعدها به 9 تکهی بزرگ و 100 تکه ی کوچکتر تقسیم شد. بسیاری از آنها در طراحی و ساخت تاج سلطنتی ملکه انگلستان مورد استفاده قرار گرفت. بزرگ ترین قطعه این الماس به نام ستاره ی آفریقا، در عصای سلطنتی به کار رفته است.
صنعت استخراج معدن در لسوتو، ده درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص داده، اما برخلاف بسیاری از کشورها که وجود ثروت های معدنی در آنها منجر به بروز بحران میشود، لسوتو توانسته از این درآمد در جهت توسعه ی اقتصادی-اجتماعی استفاده کند. این کشور در حال حاضر از لحاظ شاخص توسعهی انسانی ملل متحد، در رتبه ی 160 از بین 188 کشور جهان قرار دارد.
الماس و آب، مهم ترین منابع طبیعی لسوتو را تشکیل می دهند. در سال 2014 پیش بینی شده بود که از معادن لچنگ، موتاهه (Mothae)، لیکهوبونگ (Liqhobong) و کائو (Kao)، روی هم رفته 240 هزار قیراط الماس به ارزش تقریبی 300 میلیون دلار استخراج شود. معدن لچنگ با میانگین ارزش 2171 دلار برای هر قیراط الماس، غنی ترین معدن جهان بر اساس قیمت میانگین در هر قیراط است.
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده