حضرت آیت الله خامنهای تلاش برای ترویج و فهم قرآن را از بزرگترین حسنات دانستند و با تأکید بر لزوم ادامه یافتن حرکت قرآنی در کشور، افزودند: متأسفانه ما ملتهای مسلمان و کشورهای اسلامی از قرآن دور افتادهایم و با مفاهیم واقعی آن ناآشنا هستیم.
ایشان، «کفر به طاغوت و ایمان به خدا» را نمونهای از مفاهیم مهم و هویتساز قرآنی خواندند و خاطرنشان کردند: تأکید بر «هویت ایمانی» به معنای جنگیدن یا عدم ارتباط و تبادل نیست، بلکه به معنای مرزبندی و استقلال است تا هویت ایمانی بتواند خود را در مقابل «هویت طاغوت و کفر»، حفظ کند و به پیشرفت خود ادامه دهد.
حضرت آیت الله خامنهای، گرفتاریِ امروز امت اسلامی را «سلطه فرهنگ، اقتصاد و سیاست غرب» خواندند و افزودند: امروز بسیاری از کشورهای اسلامی، «هویت اسلامی» ندارند و اگرچه مردم عامل به نماز و روزه هستند اما به دلیل فقدان هویت جمعی و اسلامی، دشمنان قادر به دخالت در فرهنگ، باورها، اقتصاد، سیاست و روابط اجتماعی آنها هستند و در میان مسلمانان، جنگ و تنافر ایجاد میکنند.
رهبر انقلاب اسلامی، فهم و عمل به اصل قرآنیِ «ایمان به خدا و کفر به طاغوت» را تحولساز و موجب عزت امت اسلامی دانستند و افزودند: امروز دنیای کفر بهدنبال نابود کردن هویت اسلامی در هر نقطه از دنیاست.
ایشان، دور بودن از قرآن را موجب سوء استفاده دشمنان و تزریق بیایمانی، وابستگی و لاابالیگری دانستند و گفتند: وضع امروز دولتها و کشورهای اسلامی در مقابل امریکا و صهیونیسم و غارتگران، ناشی از دوری از قرآن است و اگر به قرآن و هویت اسلامی نزدیک شویم، همه این مشکلات رفع خواهد شد.
حضرت آیت الله خامنهای نقش هنرمندان، شاعران و نویسندگان را در ترویج مفاهیم قرآنی برجسته خواندند و خاطرنشان کردند: تبدیل کردن مفاهیم قرآنی به گفتمان عمومی در میان مردم، با همت اهل دل و اهل دین، کاری شدنی و در دسترس است.
ایشان با اشاره به مهجوریت قرآن کریم در دوران طاغوت و و رونق یافتن جلسات و معارف قرآنی در ایران به برکت انقلاب اسلامی، افزودند: امروز ما مفتخریم که مردم و جوانان ما علاقمند و آشنای با قرآن هستند و در هر نقطه از کشور که جلسات قرآنی برگزار شود، جوانان فراوانی از آن استقبال میکنند.
رهبر انقلاب اسلامی، کار برای قرآن را تمامنشدنی خواندند و با تشکر از دستاندرکاران برگزاری مسابقات قرآن، افزودند: باید همه مردم، خانوادهها و جوانان با قرآن مأنوس، و از منافع انس با قرآن بهرهمند شوند.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: سی و چهارمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم با شعار «یک کتاب، یک اُمت» با حضور نمایندگان قرآنی 83 کشور دنیا و 400 شخصیت قرآنی، حافظان، قاریان، داوران، محققان و پژوهشگران برگزار شد.
وی افزود: برگزاری نمایشگاه قرآنی و همچنین همایش پژوهشهای قرآنی و تجلیل از شهدای انقلاب اسلامی بویژه شهدای مدافع حرم از مهمترین برنامههای جنبی این دوره از مسابقات بود.
در ابتدای این دیدار تعدادی از اساتید و برگزیدگان مسابقات بینالمللی قرآن کریم، آیاتی از کلامالله مجید را تلاوت کردند.
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده