تاجی قره جه ادامه داد: کانونهای ملخ تحت کنترل هستند و اگر قرار بود ملخها دوباره بیایند، هم اکنون باید در سن 4 می بودند و در منطقه پخش می شدند که خدا را شکر همانگونه که گفتم، هیچ موردی را تا کنون مشاهده نکردیم.
ملخ مراکشی چیست؟
این ملخ را چون اولین بار در مراکش جمع آوری شد به آن ملخ مراکشی گویند.
این آفت در نواحی کوهستانی و ارتفاعات خشک نواحی مدیترانه وجود دارد.در ایران ملخ مراکشی از استانهای مرکزی،فارس،آذربایجان شرقی،گرگان،خوزستان،مازندر ان،ایلام،سمنان گزارش شده است.
شناسایی:در روی پیش گرده علامتی شبیه به X" "وجود دارد.تخمگذاری:این حشره دارای کپسول تخم می باشد.تخمها در قسمت انتهایی این کپسول به شکل اُریب در دسته های40-18 تایی در ردیفهای 4-3 تایی گذاشته میشود.
زیست شناسی:این حشره قسمت اعظم سال را (تابستان،پاییز، زمستان) را بحالت تخم می گذراند.کپسول تخم معمولاً در نواحی تپه ها که خاکهای فشرده و عاری از پوشش گیاهی دارند تشکیل می شوند.
طول دوران پورگی 40-35 روز و طول دوران حشره کامل 60-20 روز است.پوره ها بیشتر از برگهای گرامینه تغذیه می نمایند ولی در سن پنجم علاقه به تغذیه از غلات دارند.
روشهای مبارزه بیولوژیک : عده زیادی از پرندگان نظیر سارگلو قرمزpastor roseus))،گنجشک،کلاغ سبزقبا از دشمنان طبیعی ملخها میباشند.
سوسکهای خانواده Meloidae در مرحله لاروی از تخمهای این آفت تغذیه می کنند.همچنین مگسهای خانواده Tachinidae روی بدن ملخهای کامل و پوره تخم می گذارند که لارو آنها پارازیت داخلی این آفت می باشد.
شهرستان مرزی مراوه تپه در استان گلستان قرار دارد.
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده