به گزارش کلاله خبر، در ادامه نظر شما را به خواندن گفتگوی این سایت با یک بانوی کارافرین کلاله ای جلب می کینم.
برای اولین سوال مصاحبه، لطفا مختصرا خود را معرفی کنید.
معصومه صنعتي پور متولد شهرستان کاشمر و ساکن شهرستان کلاله هستم و در زمینه صنایع دستی مشغول به کار هستم.
حرفه شما چیست و چی شد که به این حرفه علاقمند شدید؟
صنايع دستي ،گرايش تابلو فرش و گليم ،علاقه به تصوير کشيدن مناظر توسط نخهاي رنگي و خلق هنري جديد و برگرفته از ميراث اريايي هستم.
این حرفه شما ریشه در کجا دارد از چه قوم و شهری برگرفته شده است؟
تمام اقوام ايراني و عشاير و کوچ نشينان، حتي در سرزمينهاي دور هم به نوعي مخترع و يا تکميل کننده اين حرفه بودند البته با توجه به مواد اوليه در دسترس يا سبک زندگي ومحل زندگي این اقوام، اين حرفه تنوع زيادي در رنگ و طرح پیدا کرده است.
آیا به این حرفه می توان به عنوان شغل نگاه کرد؟در صورت توجه به این حرفه از قبل آن برای چند نفر اشتغالزایی می شود؟
بله دقيقا، از گذشته تا به حال به این فعالیت به عنوان یک شغل توجه شده و نياز انسان به زير انداز، و علاقه به تنوع باعث تداوم ان می شود و همان طور که از ديرباز تا به حال بافت و مصرف آن تکرار شده در اينده هم همچنين خواهد بود و فرش دستباف ابهت و منزلت خود را همچنان حفظ کرده و خواهد کرد.
در مورد اينکه چند نفر می تواندد مشغول به کار شوند نمی توان از اعداد و ارقام گفت بلکه هر تعداد که تمايل داشته باشند از لحاظ مالي کمک خرج زندگي باشند، ميتوانند به راحتي مشغول به کار شوند؛خوبي اين حرفه اين است که ميزان تحصيلات، سن، مکان مشخص و سرمايه زیاد نياز ندارد.
آیا واردات اجناس از خارج می تواند در کسب و کار شما تاثیرگذار باشد؟اگه بله، بنظر شما دولت در این زمینه چگونه می تواند از شما حمایت کند؟
بله، از سویی با توجه به اينکه اقتصاد ضعيف مردم نمي تواند جواب گوي اين باشد که همه فرش دستباف يا تابلو فرش در منزل داشته باشند، واردات فرشهاي ماشيني و تنوع زياد انها و قيمت پايين نیز مي تواند خريد را برای مردم سخت تر کند.
مواد اوليه قيمت مناسب، فراهم کردن امکانات براي بافندگان علي الخصوص زنان خانه دار ويا سرپرست خانواده مي تواند به ادامه اين شغل کمک کند و دولت می تواند در این راستا اقدامات موثری انجام دهد.
تا کنون به این فکر نکرده اید که کالاهای خارجی خرید و فروش کنید؟اگر خیر، چرا؟
خیر تمايلي به انجام اين کار ندارم،اعتقاد من براين است در ابتدا کالاي مورد تجارت بايد اصيل و با کيفيت باشد و آن جز در سرزمين خودم و به دست مردم کشورم ساخته نخواهد شد و جداي از اين بحث باکالاي داخلي به اقتصاد مردم و کشورم کمک مي کنم.
مسؤولین در این راستا که نوعی اشتغالزایی محسوب می شود، چه مساعدت هایی با شما داشته اند؟
ميشه گفت هيچ حمایتی نشده، فقط وعده وعيد، حتي گاهي لطفشان شامل حالمان مي شود و سرانجام به بن بست مي رسيم.
بزرگترین مشکل شما در این حرفه چیست و راهکار حل آن در دست کیست؟
استفاده از نمايشگاههاي خارجي و داخلي، نداشتن يک مرکز فروش، در حال حاضر به جاي اينکه از توليدکنندگان حمايت کنند تا این تولیدکنندگان بتوانند از تسهيلات برای نمايشگاههاي خارجي استفاده کنند، گروهي به عنوان بازديد کننده راهي کشورهاي خارجي مي شوند و جز برباد دادن هزينه، چيزي را به ارمغان نمي آورند و از طرفي ما يک مرکز ثابت فروش و تخصصي در راستاي صنايع دستي نداريم.
خلاقيت ها و ايده هاي نويي هستند که به دليل نبود سرمايه در نطفه خفه مي شوند وکشور ما همچنان در انتظار معجزه نشسته است.
نبود سرمايه مورد بعدي است ،مي رويم بانک تا وام بگيريم، کارمند با نامه کسر از حقوق، خوب به نظر شما سنگ بزرگ نشانه چيست، ايا فقط يه گروه سرمايه دار حق استفاده از امکانات و جذب سرمايه را دارند؟.
همجنین من خودم هنوز مستاجر هستم و شرکت هر دو سال با تغيير مکان مواجه مي شود که اين خود مشکلات زیادی را به همراه دارد و ما به راحتي اثر تبليغات ما از بين مي رود.
به نظر شما پرداختن به حرفه شما که نوعی نگاه به ظرفیت های داخلی است، چه فوایدی برای کشور و مردم خواهد داشت؟
از طرفي اشتغالزايي مي شود که خود باعث جلوگيري از کلي اسيب اجتماعي خواهد شد، و در خصوص مورد دوم می توان گفت: با این اقدام سرمايه کشور خارج نیم شود و با صادرات فرش و ورود ارز به کشور می توان برای کشور و مردم سوداوری داشت.
با توجه به اینکه مقام معظم رهبری بر موضوع اقتصاد مقاومتی تاکیدات زیادی دارند، شما که دستی در کار دارید اهمیت این موضوع را تا چه حد دریافته اید؟
قطعا دگرگوني که بايد ايجاد شود، اگر صورت گيرد و مردم و مسئولين در کنار هم پيش روند، اباداني که نصيب کشور می شود ،باراني خواهد شد که لطفش شامل حال همه مردم می شود.
اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل را در یک جمله توصیف کنید.
کمرهمت بستن و جهاد همگاني را رقم زدن، به عبارتي (طرحي نو ایجاد کردن )
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده