طرح ساخت پايانه غلات در اينچه برون پيوست امنيتي ندارد / تقسيم 600 هكتار بين نورچشمي ها !

1403-08-01 09:08:37
0
8

اگر از تقسیم زمین 600 هکتاری پایانه غلات بین برخی از خواص و نورچشمی ها بگذریم ، ساخت این پایانه در دو کیلومتری مرز چه توجیه امنیتی دارد ؟

 

به گزارش کلاله خبر به نقل از گلستان ما ، بند 19 توافق نامه 18 شهريور ماه 93 فيمابين محمد رضا نعمت زاده وزير صنعت، معدن و تجارت جمهوري اسلامي ايران با اسيت ايسپكش اُف وزير سرمايه گذاري و توسعه جمهوري قزاقستان صراحتا به اين موضوع اشاره مي كند كه طرفين از طريق شركت بازرگاني دولتي ايران و سازمان غله قزاقستان با همكاري شركت كازنكس نسبت به انعقاد خريد بلند مدت غلات (10 ساله) به ميزان حدود يك ميليون تن در هر سال اقدام نمايند.

در همين تفاهم نامه طرف ايراني آمادگي خود را براي واگذاري زمين به شركت "آستيك ترمينال" و مساعدت براي ساخت ترمينال چند منظوره غلات در صادرات منطقه اينچه برون را اعلام كرد.

اين تفاهم نامه بعد از چند ماه كم كم در حال شكل گيري است و گفته مي شود حدود 600 هكتار زمين در نزديكي مرز اينچه برون ( حدودی 2 کیلومتری مرز ) براي اين امر اختصاص يافته است .

اما يكي از مهمترين مسائلي كه بايد در زمان ارائه طرح ، اجرا و يا ساخت پروژه ها در نظر داشت پيوست های امنيتي و پدافند غیر عامل و قابليت دفاع از انبارهاي مهم و حياتي كشور مانند گندم كه محصول استراتژيك در برابر تهاجم احتمالي و يا تحريم هاست .

طرح احداث پايانه غلات در دو كيلومتري مرز اينچه برون نيز جزو همين طرح هاست كه معلوم نيست با چه تدبير امنيتي قرار است اين پايانه ساخته شود و اگر روزي بنا شود تا از کانال کشور تركمنستان تهدیدی بر علیه کشور ما صورت بگیرد ، خيلي راحت اين زاغه مهمات غذايي كشور را مي توانند نابود كنند .

صدماتی که دولت ترکمنستان در این سالها به تجار و بازرگانان ایرانی زده و زندانی های بی مورد و در کنار آن بحث رشوه و ... نشان داده که این دولت غیر قابل اعتماد است و نزدیک شدن بی هدف به آن کشور شاید در بلندمدت اهداف انقلاب اسلامی را تضمین نکند.

وانگهی با توجه به اينكه اين همه زمين در ميانه هاي استان بلااستفاده مانده چه ضرورتي دارد كه چسبيده به مرز اين پايانه غلات ايجاد شود .

همچنين شنیده شده در تقسيم اين 600 هكتار نيز بي عدالتي هايي صورت گرفته و گفته مي شود كه اين اراضي بين برخی از خواص و نورچشمی ها تقسیم شده است .

استان گلستان در حال حاضر سالانه 600 هزار تن گندم توليد مي كند كه 200 هزار تن ان صرف آرد استان مي شود و بقيه ان به ساير استانها صادر مي شود .

اگر به اين حجم از گندم استان سالانه ، میزان 1 ميليون تن گندم و سایر غلات نیز طبق تفاهم نامه ايران – قزاقستان اضافه شود حجم تبادلات غله ای استان افزايش يافته و نيازمند دقت و نظارت بيشتري است چرا كه در حال حاضر مدیریت غله استان از فقر نظارت به شدت رنج مي برد و وجود گندم هاي آلوده در برخي انبارهاي استان موجبات ناراحتي شهروندان را فراهم كرده است .

نظرات

متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده

ثبت دیدگاه

خانه شهرستان گلستان اخبار