سرویس حوادث:

حادثه ای دیگر در مسکن مهر کلاله ، چاه ریزش کرد / لوله ای که بدون زانو در زمین فرو رفته بود + تصویر

1403-06-29 04:06:01
0
108

سرویس حوادث: در پی حوادث سریالی مسکن مهر کلاله، اینبار چاه فاضلاب یکی از بلوک های این پروپزه سنگین در شهرستان کلاله ریزش کرد.

 

به گزارش کلاله خبر، پس از گذشت یک سال از بهره برداری مسکن مهر کلاله ، بیش از 11 بلوک آن نشست کرد و بلوک های این پروژه عظیم عمرانی به یکدیگر تکیه کردند.

علت این امر عدم کارشناسی خاک بود که درپی آن ، بناهای مسکن مهر بر روی خاک لسی(خاکی که با رطوبت ازهم می پاشد) ساخته شد.

توجه شما را به برخی از مشکلات و پشت پرده های ساخت این پروژه عظیم از زبان عبدالوحید بیانی پیمانکار سابق مسکن مهر کلاله که در مصاحبه با خبرنگار ایسنا بیان کرده بود، جلب می کنیم:

پیمانکار سابق مسکن مهر کلاله گفت: تعدادی از بلوکهای مسکن مهر کلاله به دلیل قرار گرفتن بر روی خاک رسی و نشست پیدا کردن زمین با مشکل مواجه شده و عده‌­ای خانه‌های خود را تخلیه کرده‌اند.

عبدالوحید بیانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) افزود: زمینی که مجتمع مسکونی مهر کلاله در آن احداث شده بدون مطالعه کافی انتخاب شده و مناسب برای اجرای این پروژه نبوده است. در حال حاضر ترک خوردگی برخی دیوارها و نشست پی برخی ساختمان‌ها منجر به نگرانی و تخیله بعضی از ساکنین تعدادی از بلوک‌های مسکن مهر کلاله شده است.

وی مدعی شد: بهترین زمین با امکانات آب و برق در شهرستان، هر هکتار 100 میلیون تومان است در حالی‌که مسئولین وقت در سال 86، زمین کشاورزی را در بالای یک تپه به مبلغ هر هکتار 100 میلیون تومان خریداری کرده و بر هر هکتار 130 میلیون تومان مصوبه دولتی گرفتند، در صورتیکه که قیمت واقعی این زمین 30 میلیون تومان بیشتر ارزش نداشته و مناسب ساخت و ساز نبوده است.

بیانی تصریح کرد: زمین خریداری شده با متراژ 5.5 هکتار با اختصاص اعتبار 600 میلیون تومان مصوبه شورای مسکن بود که بعد از آماده سازی حدود 700 متر آن به دلیل قرار گرفتن در شیب از بین رفته است.

به گفته وی، این پروژه 480 واحدی برای 480 عضو بوده و از هر عضو مبلغ 2 میلیون تومان دریافت شد که در مجموع 960 میلیون تومان به حساب تعاونی مسکن مهر کلاله واریز شد. پس از آن بالای 2000 نفر عضو جدید ثبت نام شد و از هر نفر مبلغ 2 میلیون تومان دریافت شد که این کار تخلف محسوب می‌شود.

بیانی یادآور شد: نظارت بر آماده سازی قبل از تحویل زمین به اعضاء و ساخت و ساز باید توسط ریاست اداره تعاونی و مسئولین تعاونیهای مسکن مهر صورت می‌گرفت. با وجود واریز شدن هزینه آماده سازی از سوی اعضاء، متاسفانه زمین فوق در هنگام ساخت و ساز آماده سازی نشده و کاملا کشاورزی بوده است.

وی تاکید کرد: با وجود تخلفات آشکار، مغفول ماندن در رسیدگی به تخلفات کسانیکه در خرید و آماده سازی نکردن زمین مسکن مهر کلاله نقش موثری داشتند قابل تامل است.

بیانی افزود: طبق اساسنامه تعاونی‌های مسکن مهر، با توجه به واریز وام مسکن مهر و سهم آورده اعضاء به حساب تعاونی‌های مسکن مهر، مدیریت هزینه‌­های ساخت و ساز به هیئت مدیره و مدیرعامل تعاونی مسکن مهر به عنوان امین اعضای تعاونی‌های مسکن مهر سپرده شد که پس از تحویل زمین توسط راه و شهرسازی و تفکیک زمین به دو سایت با 480 عضو، هر 6 عضو در یک قطعه زمین 150 متری در بلوک 6 واحدی نام نویسی شدند. و مقرر شد که جهت ساخت و ساز هر بلوک به صورت مجزا و مستقل اقدام به عقد قرارداد با پیمانکار به صورت دو جانبه شود.

وی تصریح کرد: هیچ مرجعی از جمله راه و شهرسازی، اداره تعاون و مدیرعامل تعاونی مسکن مهر حق دخالت در قرارداد بین اعضاء و پیمانکار را نداشته و فقط مسئولیت امانی پرداخت پول به پیمانکار با توجه به پیشرفت فیزیکی ساخت پس از تائید مهندسین ناظر هر بلوک، طبق قرارداد با مدیرعامل تعاونی مسکن سازان بوده است.

بیانی یادآور شد: با توجه به اینکه زمین خریداری شده مسکن مهر دارای خاکی سست و نامناسب ساخت و ساز بوده، بیش از 10 بلوک در حال نشست است. مسئولیت تخلفات صورت گرفته در مسکن مهر کلاله در زمینه معرفی نشدن زمین مناسب جهت خرید به عهده ریاست اداره تعاون است.

به گزارش کلاله خبر، پس از نشست بلوک های مسکن مهر کلاله ، ماجراهای زیادی در این خصوص وجود داشت تا جایی که برای جلوگیری از حوادث بعدی(جانی و مالی) حکم تخلیه این مسکن ها صادر شد که این موضوع با مقاومت مسکن مهرنشینان مواجه شد و برخی از ساکنین به دلیل عدم برخی شفاف سازی ها توسط مسئولین نسبت به آینده مسکن مهر و مدت زمان اجاره نشینی مجدد آنها ،اقدام به تخلیه مسکن های خود نکردند.

پس از گذشت مدتی دکتر رجبی نماینده این شهرستان در گفتگو با خبرنگار ما از اختصاص 10 میلیارد ریال اعتبار برای مسکن مهر کلاله خبر داد و افزود:برای حل مشکل ساکنان مسکن مهر کلاله سازمان همیاری و فرمانداری کلاله جلسه ای تشکیل دادند و قرار شد برای هریک از ساکنان بلوک های آسیب دیده خانه اجاره ای تا سقف 80 میلیون ریال اجاره شود.

رجبی در گفتگو خود تاکید کرد: این 80 میلیون ریال بصورت ودیعه مسکن می باشد و تا حل مشکل بلوک ها، این مقدار پول نزد این ساکنان برای اجاره مسکن باقی خواهد ماند.

اما این اقدام نماینده شهرستان توفیق چندانی در برنداشت و این ساکنین به علت عدم دل گرمی نسبت به آینده مسکن های خود ، از این ودیعه استفاده نکردند مگر تعداد اندکی.

اما در پی حوادث سریالی در مسکن مهر کلاله ، اینبار شاهد ریزش چاه فاضلاب یکی از بلوک ها بودیم و علت ریزش چاه فاضلاب این بلوک ، عدم استفاده از زانو در ورودی چاه بود که این موجب نفوذ آب به خاک اطراف چاه می شد و عملا این لوله، آب را به چاه هدایت نمی کرد بلکه این آب به خاک های اطراف چاه نفوذ می کرد و گفتیم خاک زیربنای این ساختمان ها خاک لسی(خاکی که با نفوذ رطوبت از هم می پاشد) است و سرانجام این  امر موجب ریزش چاه شد.



 

 

نظرات

متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده

ثبت دیدگاه

خانه شهرستان گلستان اخبار