کاهش شدید بارندگی در کلاله؛ هشدار جدی برای منابع آبی و تابستان ۱۴۰۴

1404-05-02 02:05:45
0
35
کاهش شدید بارندگی در کلاله؛ هشدار جدی برای منابع آبی و تابستان ۱۴۰۴
در پی بررسی داده‌های هواشناسی، ولی‌زاده، رئیس اداره هواشناسی شهرستان کلاله اعلام کرد: شهرستان کلاله با کاهش ۶۹ درصدی بارش تیرماه نسبت به سال قبل مواجه شده است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «کلاله خبر ولی‌زاده، رئیس اداره هواشناسی شهرستان کلاله: میزان بارش ثبت‌شده در تیرماه سال جاری تنها ۴.۵ میلی‌متر بوده است؛ این در حالی است که در تیرماه سال گذشته این رقم ۱۴.۵ میلی‌متر گزارش شده بود. به‌عبارتی، منطقه با کاهش ۶۹ درصدی بارش تیرماه نسبت به سال قبل مواجه شده است.

وی تأکید کرد که این کاهش در ماهی حساس مانند تیر، نشانه‌ای جدی از فشار روزافزون بر منابع آبی به‌ویژه در فصل گرماست. سفره‌های آب زیرزمینی، مصارف شهری و بخش کشاورزی به‌شدت تحت تأثیر این روند کاهشی قرار می‌گیرند. در چنین شرایطی، مدیریت صحیح مصرف آب و پرهیز از مصارف غیرضروری نه یک توصیه، بلکه یک ضرورت حیاتی برای عبور از بحران پیش‌روست.

ولی‌زاده همچنین با اشاره به وضعیت بارش در سال زراعی جاری گفت: از ابتدای سال زراعی تا پایان تیرماه، تنها ۴۰۷.۸ میلی‌متر بارش در کلاله ثبت شده است، در حالی‌که در مدت مشابه سال گذشته این میزان به ۶۵۹.۹ میلی‌متر می‌رسید. این یعنی منطقه با کاهش ۳۸ درصدی بارش در سال زراعی مواجه است.

وی افزود: «این آمارها نشان می‌دهند که شهرستان کلاله در یکی از خشک‌ترین و کم‌بارش‌ترین سال‌های اخیر قرار دارد. تداوم این روند می‌تواند پیامدهایی جدی برای تامین آب شرب، کشاورزی، منابع طبیعی و معیشت مردم منطقه به همراه داشته باشد

با توجه به این شرایط، کارشناسان هشدار می‌دهند که تابستان ۱۴۰۴ ممکن است یکی از سخت‌ترین دوره‌های کم‌آبی در سال‌های اخیر باشد و نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و مشارکت همگانی در مدیریت منابع است

انتهای خبر/

نظرات

متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده

ثبت دیدگاه

خانه شهرستان گلستان اخبار