مخترع رباتیک: در سن 8 سالگی با سرگم شدن با آرمیچر، کلید و سیم به اختراعات مختلف مشغول و به این واسطه به رشته رباتیک علاقمند شدم.
به گزارش کلاله خبر، نظر شما را به گفتگو با یک مخترع رباتیک از شهرستان کلاله که به معرفی خانم سعدی مشاور جوانان و بانوان فرمانداری کلاله صورت گرفت؛ جلب می کنیم:
در ابتدا خود را معرفی کنید:
اینجانب مهران مرادزاده از شهر فراغی شهرستان کلاله می باشم و در حال حاضر در مقطع دوم دبیرستان فنی حرفه ای در حال تحصیل هستم.
پدری 42 ساله و کارمند بهزیستی و دارای یک بردار و خواهر کوچکتر از خودم هستم.
چی شد که به فکر اختراع افتادید؟
من از سن 8 سالگی با قطعات آرمیچری، باتری، کلید و پره سرگرم بودم و کار با اینها در من هیجان لازم برای ساخت و ساز قطعات الکترونیکی ایجاد می کرد.
مراد زاده ادامه داد: از همان دوران در تنهایی خود مشغول به ساخت ماشین برقی و دیگر وسایل مشغول بودم و به مقطع راهنمایی که رسیدم، اول راهنمایی مسابقات خارزمی برگزار شد و من هم در این مسابقات با ارائه ماشین کنترلی از راه دور و با استفاده از وسایل دور ریختنی رتبه اول در شهرستان و رتبه چهارم استان را کسب کرد.
بعد از شرکت در این مسابقات چه کردید؟
بعد از شرکت در این مسابقه، رغبت بیشتری برای اختراع و شرکت در مسابقات مختلف در من ایجاد شد تا جایی تصمیم گرفتم یک دستگاه چمن زن برای حیاطمان اختراع کنم و این دستگاه، از برق 220 ولت، موتور چرخ خیاطی و تیغه های ورقه های آهنی که خودم ساخته بودم، طراحی و ساخته شد.
چی شد که تصمیم به اختراع ربات گرفتید؟
با ایده گیری از چرخش تیغه چمن زن به این نتیجه رسیدم که می توانم رباتی اختراع کنم که بتواند از طریق همین تیغه های برنده حریف خود را مغلوب کند.
وی ادامه داد: در راستای یاد شده نقشه ربات را پیاده سازی کردم و به مرور زمان قطعات را با فکر کردن و ساخت انها، روی هم پیاده کردم تا اینکه روبات تکمیل شد.(گفتنی است برای ساخت ان از آرمیچرها، پره هایی که خودم با جوشکاری و غیره درست کرده بودم استفاده کردم).
با ربات جنگی خود چه کردید؟
درآن زمان(سال 96) مسابقات رباتیک جنگنده جام نور در مشهد برگزار می شد و یکی از قوانین موجود، وزن 3 کیلوگرمی ربات بود و این در حالی بود که وزن ربات من 4 کیلوگرم بود، از قطعات محافظ فلزی ربات کم کردم و بیشتر روی قطعات و سلاح های جنگنده روبات هزینه و وقت صرف شد.
به پیشنهاد میثم حدادی فرمانده حوزه بسیج که مشوق و حامی مالی من بود، اسم این ربات را نازعات انتخاب و در این مسابقات در طی چند مبارزه و چند راند، ربات من موفق به برد و غلبه بر ربات حریف شد و ماحصل این مسابقات دریافت جایزه نقدی شد.
بعد از شرکت در مسابقات مشهد، اختراع دیگری هم داشتید؟
بله، من همیشه در حال ایده پردازی برای اختراعات دیگر بودم و در همین جهت، برای شرکت در مسابقات رباتیک جوانان کشور به فکر ساخت رباتی کشاورز که بتواند خلاهای موجود در کشاورزی را پر کند، افتادم و در این زمینه با استفاده از وسایل دورریختنی ربات مدنظر را که 25 کیلوگرم بود و توانایی شخم، چمن زنی، جمع آوری چمن، سم پاشی، آبیاری و کود پاشی و کاشت بذراست، را اختراع کردم و توانستم در مرحله استانی مسابقات خوارزمی رتبه اول را بدست آورم و به مرحله کشوری این مسابقات راه پیدا کنم.
در مرحله کشوری این مسابقات شرکت کردید؟
به مرحله کشوری دعوت شدم و از اولین فیلتر داوری در دانشگاه شهید رجایی عبور کردم و در دور بعد داوری که متشکل از 8 داور دارای دکتری بود، به دفاع از ربات خود پرداختم و خوشبختانه این ربات باعث هیجان و رضایت داوران شد و ان شالله نتیجه این داوری در جهت تولید انبوه این ربات در آبان ماه سال جای اعلام می شود.
مخترع کلاله ای تصریح کرد: با برگشت از مسابقات کشوری مورد استقابل فرمانده بسیج(میثم حدادی)، شهردار، بخشدار قرار گرفتم.
برای آینده چه برنامه ای دارید؟
برای آینده کاری خود، ایده های مختلفی در زمینه های زیادی دارم که شاید بتواند برخی از خلا های موجود کشور را در حوزه های مختلف پر کند.
سخن آخر؟
در پایان از پدر، مادر، فرمانده بسیج(حدادی) و مشاورجوانان فرماندار کلاله که در این زمینه مشوق و پیگیر کارهای من با بخشدار سابق بود و در اینده نیز قرار است پیگیر کارهای من با مسئولین ذیربط باشد، حسن توجه فرماندار کلاله به جوانان وعباس ممشلی فرمانده بسیج دانش آموزی تشکر و قدردانی می کنم.
متاسفانه نظری هنوز درباره این مطلب منتشر نشده